Endnu en brand har ramt Baltic Pulses & Proteins A/S. Direktøren er træt af hele situationen.

Citathistorie fra TV2ØSTJYLLAND

Det var en – sagt på godt jysk – træls melding, der tikkede ind hos Klaus Andersen torsdag morgen.

Han er direktør for Baltic Pulses & Proteins A/S, firmaet som havde en stor mængde solsikkeskaller liggende i en lagerhal i Langkastrup nær Assentoft, som stod i brand i april.

Siden storbranden har oprydningsarbejdet stået på i hallen, men torsdag morgen blev virksomheden ramt af en ny brand. Denne gang i en sorteringsmaskine, som var en del af oprydningen fra den første brand.

»Det er ikke til at holde ud,« siger Klaus Andersen.

Tidligt torsdag morgen kunne naboer til bygningen igen konstatere, at der stod flammer op gennem taget, ligesom det var tilfældet i april.

Denne gang var branden dog ikke værre, end at brandvæsenet hurtigt fik kontrol over den.

»Ilden har haft fat i konstruktionen omkring væggen og taget, men det har ikke bredt sig til det oplag, som lå derinde, så det var forholdsvis hurtigt overstået,« siger operationschef Johnny Damgaard, Beredskab & Sikkerhed.

Sorterede brændt materiale

Maskinen, som der gik ild i, har sorteret tagplader fra det materiale, som brændte i april. Tagpladerne indeholder nemlig asbest, hvilket tidligere har skabt bekymring hos naboerne.

»Maskinen sorterer det fra og kører det igennem til et rum, hvor det rene materiale ligger. Efter det er testet for asbest, bliver det anvendt i biogas,« forklarer Klaus Andersen.

»Ikke optimale forhold«

Det var egentligt planen, at sorteringsprocessen skulle afsluttes fredag, men nu er direktøren i tvivl om, hvorvidt det kan nås.

»Jeg håber, at vi kan få det nødtørftigt rettet til og gøre arbejdet færdigt, men det er ikke optimale forhold. Vi skal snakke med kommunen om, hvorvidt vi kan få lov til det, siger han«.

Det drejer sig ifølge direktøren om de sidste 500 tons materiale fra branden i april, som skal sorteres og køres væk.