Belægningen er steget med 15 procent siden årsskiftet, fortæller de nye ejere af Parkeringshuset City i Randers.

Lysten til at parkere i P-Huset City i Fischersgade er blevet markant bedre siden årsskiftet. Der har været en vækst på 15 procent.

Det fortæller parret Mette Haarup og Claus Jespersen, der i januar overtog de 505 parkeringspladser i P-Huset City fra erhvervsmanden Søren Fischer. Dengang kunne de fortælle, at belægningen lå på godt 50 procent. Nu er den så vokset yderligere.

Da der var streetfoodmarked på Jens Otto Krags Plads i starten af juni nåede parkeringshuset den hidtil største belægning i de nye ejeres tid.

»Vi oplever faktisk ofte, at du op af dagen skal op på tredje etage for at finde en plads, så vi er glade for at vores tiltag begynder at virke.«

Mere åbent

Selv tilskriver de nye ejere væksten flere årsager. Især deres plan med at åbne parkeringshuset op og gøre det mere tilgængeligt.

Bommene, automaterne og de store betondæk ved indgangen er væk og erstattet af en nummerpladescanner.

Der er indført døgnåbent og mulighed for at betale med parkeringsapps, og så har Mette Haarup siddet på kontoret i bygningen. Her har hun kunnet hjælpe og advisere de parkerende bilister, hvis der har været problemer.

»Der er jo en første gang for alting. Og flere kunder har lige skullet se den nye måde at gøre tingene på,« smiler Claus Jespersen.

Mette Haarup har brugt en del kræfter på at gøre opmærksom på parkeringshusets kvaliteter, og det arbejde fortsætter.

Ladestandere på vej

Efter sommerferien bliver der stillet 34 ladestandere til elbiler op på førstesalen af parkeringshuset. Og der er stadig planer om at gøre parkeringshuset mere lyst og indbydende.

Parret bag parkeringshuset har en familievirksomhed, hvor man udvikler ejendomme og køber og sælger dem. Firmaet stod bag udviklingen af den tidligere hovedbygning på Elrovej i Hornbæk, som er afhændet igen. Lige nu renoverer de 36 lejligheder på første og anden sal i Gudenåhuset på Gl. Stationsvej, der efter sommerferien skal stå klar til udleje.