Når solen skinner og sommerstemningen breder sig i Randers, er det tid til at nyde byens åbne pladser og torve. Ofte har de været udskældte og der er mange meninger om, hvad i alverden man har tænkt sig med dem.

Det er ikke mit ærinde her at diskutere brugervenlighed og gennemtænkte pladser. Det er faktisk blot en mindelig opfordring til at bruge de åbne pladser på det, der forhåbentlig bliver årets varmeste og mildeste dage på året.

Flere af områderne bliver levende og fyldt med energi, når folk samles for at slappe af, mødes med venner eller bare nyde atmosfæren.

Tag en pause fra hverdagens travlhed og find et hyggeligt sted at sidde. Mærk solens varme stråler på din hud, mens du betragter byens pulserende liv. Lad dig fortrylle af de farverige blomsterbede, der pryder pladserne, og tag et øjeblik til at suge indtrykkene til dig.

Måske er det på Jens Otto Krags Plads, at du finder din yndlingscafé, hvor du kan nyde en forfriskende kop kaffe eller en kølig drik. Det kan være i Rådhustorvets fine have, at du finder lidt ro.

Jeg er også fan af regnvandsbassinet i den nedre del af Østervold. Det er godt tænkt, når vejret er til det. Erik Menveds Plads er især spændende på torvedage og med Operaen som aktør, så er der mere liv i hele latinerkvarteret. Og der er mange flere pladser, hvor du kan tage en slapper. Hvis du kigger ordentligt efter, så er der faktisk flere, end du lige tænker over.