Hvis du altid har drømt om at spille dart med bowlingkugler, så kan det nu lade sig gøre hos Master Bowl – i hvert fald på en måde.

AF CECILIE BISGAARD

Fire millioner kroner. Så mange penge har Claus Johansen netop investeret i sin bowlinghal. Han er indehaver af Master Bowl på Mariagervej i Randers, og han har brugt de mange penge på det ifølge ham nyeste udstyr fra USA.

»Det er nye maskiner, nye baner, nye skærme og nye gulvtæpper. Det eneste, der ikke er nyt, er stolene og kuglereturen,« fortæller han.

Bowlingcentret har netop haft lukket i tre uger, mens alle de gamle ting blev pillet ned og erstattet med det nye. Fra torsdag i sidste uge kunne du dog igen sætte dine bowlingsko på banerne på Mariagervej.

Artiklen fortsætter under billedet

Du kan blandt andet skyde med “bue og pil”, når du bowler. Hver kugler tæller for en pil. Det erstatter den traditionelle bowlingserie, hvor hver spiller har to kugler, når det er deres tur. Foto: Cecilie Bisgaard

»Det er en investering i fremtiden. Jeg vil hellere gøre det nu, hvor jeg selv bestemmer, end at vente nogle år til det gamle var helt slidt ned, og det ville være nødvendigt. De gamle baner var kun 14 år gamle, så de har 10-15 år tilbage – derfor har jeg også solgt dem til et sted i Sverige,« siger Claus Johansen.

»Jeg har ramt bredden«

Det nye system har noget for alle, siger Master Bowl-ejeren. Man kan nemlig spille flere forskellige spil, mens man bowler.

»Det er en ny tidsalder – du kan bygge dit eget monster, du kan spille dart, men det er bowling, du kan spille billard, men det er bowling. Hvis du ser en sød pige henne på bane fire, så kan du sende hende en besked med en masse sjove smileyer,« siger han.

Han understreger, at den søde pige på bane fire sagtens kan afvise ens besked, hvis hun ikke er interesseret.

Artiklen fortsætter under billedet

På de nye computere kan man spille forskellige spil, mens man bowler. Det er særligt henvendt til børn og unge. Foto: Cecilie Bisgaard

»De professionelle kan se statistik over deres spil, og hvis de vil øve nogle specifikke kegler eller split, så kan de indstille det på computeren. Det er fremtiden,« siger han og fortsætter:

»Jeg føler, jeg har ramt bredden. Mine gæster er fra 6 til 100 år, og nu er der noget for alle i den aldersgruppe. Der er også kommet børnebander på alle baner. Det var der ikke før, men det har jeg valgt at investere i.«

De nye baner opfylder også kravene til internationale stævner, og Claus Johansen håber, at han kan nå at arrangere et allerede på denne side af nytår.

En tiendedel af prisen

Udover at investere i fremtiden havde Claus Johansen en anden meget god grund til at skifte de gamle bowlingmaskiner ud med nogle nye.

»De er billigere i drift end de andre. En times bowling koster mig en tiendedel af, hvad den gamle gjorde, og så er den mere driftssikker. Der er ikke nogen stor motor på. De her maskiner bliver drevet af en lille 12-volts-motor,« siger han.

Artiklen fortsætter under billedet

Keglerne bliver ikke længere fejet ned bagved. I stedet hejses de kegler, du har væltet, op i en snor, der sidder fast på hver bowlingkegle. Foto: Cecilie Bisgaard

Det særlige ved de nye maskiner er, at når keglerne bliver væltet, så bliver de ikke fejet væk og ned bagved, som man ellers kender fra bowlinghaller. De fleste steder skal keglerne køres op øverst i maskinen med en lille elevator, før de kan bruges igen.

Men sådan er det ikke længere ved Master Bowl.

I stedet er der en snor i alle keglerne, så efter, du har kastet din bowlingkugle, bliver alle keglerne hevet op i snorene, og så bliver der ”fejet” på banen. Derefter bliver de kegler, som du ikke væltede, kørt ned igen med deres snore.

Hver kegle har en snor, der sørger for, at kun de uvæltede kegler bliver hejst ned igen, efter banen er blevet fejet, og bowleren skal til at kaste sin anden kugle. Foto: Cecilie Bisgaard
Alt det nye inventar har kostet fire millioner kroner at skifte ud. Til gengæld koster driften af de nye maskiner kun en brøkdel af, hvad det kostede at holde de gamle i gang – blandt andet fordi en 12-volts-motor er alt, hvad der skal til for at holde de nye maskiner kørende. Foto: Cecilie Bisgaard