Politikere sikrer Randers Flyveplads et år mere.

Politikere giver og tager. Og det er ikke altid de samme politikere der gør begge dele.

I denne omgang sørger et flertal af Miljø- og teknikudvalgets medlemmer for, at Randers Lufthavn kan fortsætte et år mere, efter at der er nikket ja til, at et tilskud på 150.000 kroner vender tilbage, og at pengene tages fra budgettet til Veje og Trafik i Randers Kommune.

Tilskuddet forsvandt under sidste års budgetforhandlinger og den kommunalt ejede lufthavn har ikke kunnet eksistere uden. Det har man været klar over i længere tid.

Det skal vise sig, om de kommende budgetforhandlinger mellem byrødderne vil sikre flyvepladsen længere end i år.

Støtte – i år

»Det er underligt, at man har sparet så lille et beløb under forhandlingerne sidste år. Men nu sikrer vi flyvepladsen et år mere. Et flertal er enige om, at Randers Kommune fortsat skal have en lufthavn. Den er ikke kun til private med et sportsfly, men den udfylder en rolle i luftfarten. Både for redningshelikoptere der kan tanke der, samt for erhvervsfolk der benytter den til forretningsrejser,« siger formand for Miljø- og teknikudvalget, Frank Nørgaard (DF) om nogle af de argumenter, der fik et flertal til at nikke ja.

Med til forklaringen hører, at Randers Kommune og Randers Flyveklub har indgået en uopsigelig benyttelsesaftale frem til 2036. Her hæfter kommunen i forvejen for de fleste af omkostningerne til forbruget ved flyvepladsens bygninger. Så hvis man stoppede med støtten og flyvepladsen lukkede, så ville der alligevel komme en del omkostninger til drift og vedligeholdelse af bygningerne.

Og så har en afdækning af, hvad en flyveplads har af betydning også haft indflydelse på politikernes støtte.

Flyvepladsen huser en flyveklub, der uddannes nye piloter på stedet. Dansk Flyservice, som også holder til her, er et professionelt værksted, som reparerer og servicerer fly, ambulancehelikoptere benytter pladsen, når der skal transporteres patienter til og fra Randers, eller de skal tanke brændstof, og flere større lokale virksomheder benytter pladsen, når de selv flyver ud i verden til møder eller får besøg derudefra, lyder det blandt andet i afdækningen.