Når H.M. Dronningen ankommer med Kongeskibet Dannebrog til Randers Havn, venter der Majestæten et afvekslende og tætpakket program.

Torsdag 31. august besøger H.M. Dronningen Randers Kommune. Dronningen ankommer med Kongeskibet Dannebrog ved Randers Havn, og herefter byder dagen på flere besøg, hvor den røde tråd gennem besøgene er evnen til at gribe idéer og gøre dem til virkelighed, skabe udvikling gennem fællesskab og hele tiden arbejde med omstillingen til en mere bæredygtig fremtid. Det skriver Randers Kommune i en pressemeddelelse.

Dronningen vil besøge Øster Bjerregrav, hvor det særlige er, at de tror på, at alt kan lade sig gøre, og det får de så til at ske. Byen er et stærkt eksempel på fællesskab, frivillighed og forandringskraft.

Hendes Majestæt møder også både tradition og fornyelse på flere af erhvervsuddannelserne på Tradium og evnen til at omsætte det gamle handskemagerfag til et internationalt brand hos Rhanders (Randers Handsker).

Besøget i Randers Kommune byder også på et kort besøg ved Den Blå Bro og Gudenåen, der har så stor betydning for borgerne i Randers og omegn, ligesom Dronningen vil høre om den byudvikling, der foregår omkring Gudenåen og havnen.

I Tronholmparken møder Dronningen både energiske parkour-udøvere og Cold Hand Winery, der brygger internationalt prisvindende vin på danske frugter og bær. Her møder Dronningen også virksomhederne Dansk Affaldsminimering og MV Plast, der begge arbejder med at genanvende husholdnings-plastaffald til nye muligheder og produkter.

»Vi har lagt et program, hvor Dronningen både får et indtryk af vores fællesskaber, det, som vi kommer fra, og den udvikling, vi står midt i. Undervejs møder Dronningen både innovative og dygtige iværksættere, flere elever på erhvervsuddannelser, får indtryk af nogle af de idrætsformer, der tager fart her, og møder spændende erhvervsvirksomheder og ildsjæle,« siger borgmester Torben Hansen (S) i pressemeddelelsen og fortsætter:

»Vi glæder os rigtig meget til besøget, fordi det er en anledning til at fortælle om Randers Kommune og vores område, som er midt i en meget interessant udvikling. Samtidig bliver det en dag, hvor mange får lejlighed til at være med til at gøre dagen rigtig festlig, og hvor borgerne kan møde vores Dronning.«

sra