Parken danner ramme for en byfest, mens Dronningen møder det lokale erhvervs- og foreningsliv og får indblik i planerne for byens fremtid.

Når Dronning Margrethe lægger til kaj i Randers med Kongeskibet Dannebrog, vil Tronholmparken danne ramme for en byfest, hvor alle besøgende kan flage og byde Dronningen velkommen og deltage i en række hyggelige og sjove aktiviteter for både voksne og børn.

Ud over, at Tronholmparken ligger skønt placeret centralt i Randers ved Gudenåens sydlige bred, er parken udstyret med faciliteter til en lang række idrætsgrene – blandt andet basketball, fitness, volley, krolf og Danmarks eneste industri-parkourbane.

Og netop den enestående parkourbane og de lokale parkour-udøvere er et af de lokale foretagender, som Hendes Majestæt skal opleve på nærmeste hold under sit visit i parken.

Efter parkour får Dronningen et indblik i det sprudlende lokale erhvervsliv, når Dronningen hilser på virksomhederne Cold Hand Winery, Dansk Affaldsminimering og MV Plast, som alle er repræsentanter for fremtidens erhverv bygget på bæredygtige tilgange.

Til sidst får Dronningen et indblik i det ambitiøse byfornyelsesprojekt Flodbyen Randers, som i de kommende år skal omdanne området omkring Randers’ gamle industrihavn til et moderne bymiljø.

Byfestens program

Klokken 14: Tronholmparken åbner. Prøv kæphestevæddeløb, ansigtsmaling og udklædning. Lav bålmad med Randers Naturcenter og køb mad og drikke hos foodtrucks.

Klokken 15: Dronningen ankommer til Tronholmparken og oplever musik, det lokale erhvervs- og foreningsliv samt planerne for Flodbyen Randers.

Klokken 15.45: Dronningens afgang fra Tronholmparken og Prinsens Musikkorps spiller koncert. Kokke- og tjenerelever fra Tradium serverer kransekage, og Cold Hand Winery udskænker en særlig cru til lejligheden. Du får mulighed for at besøge standerne, som Dronning Margrethe lige har besøgt.

Klokken 17.30: Byfesten slutter.

Der er adgang til parken fra gangbroen ved Energikajen eller stisystemet fra Grenåvej. Byfesten bliver aflyst i tilfælde af kraftig regn.