Torsdag 31. august ankommer Hendes Majestæt Dronningen med Kongeskibet Dannebrog til Randers i anledning af sensommertogtet. Dagen byder på aktiviteter og musik for alle.

Der venter Dronning Margrethe en særlig modtagelse, når Kongeskibet Dannebrog anløber i Randers Havn. Allerede under indsejlingen fra klokken 9.30 sørger medlemmer fra de foreninger, der holder til ude på vandet, for at byde velkommen. Du kan følge med både fra området foran Mindeankeret og fra taget på P-huset på Havnegade, som i dagens anledning er forbeholdt publikum.

På Kulkajen spiller Prinsens Musikkorps frem mod landgang klokken 10. Her er der plads til at komme tæt på og vinke fra publikumsområdet foran Kongeskibet.

»Det er en stor glæde, at Hendes Majestæt Dronningen besøger Randers Kommune. Der ligger et både spændende og festligt program klar både for Dronningen og for alle i kommunen, sådan at mange kan være med til at tage godt imod vores Dronning,« siger borgmester Torben Hansen (S) i en pressemeddelelse.

Klokken cirka 12.20 krydser Majestæten Torvegade i Randers på vej mod Hotel Randers. Her er der også mulighed for at vinke.  Pressefoto

Aktiviteter for alle

Dagen byder på flere oplevelser. På Østervold er der er opstillet ’Blå Blink’ med blandt andre ridende politi, ambulance, brandbil og kranbil. Der vil også være mulighed for at prøve at sprøjte med vand som ved en ildebrand.

Dronningen kører forbi de blå blink cirka klokken 10.30 på vej mod rådhuset, og der vil være mulighed for at vinke begge steder.

Efter modtagelsen på Det Gamle Rådhus byder dagen på flere besøg rundt om i kommunen for Dronning Margrethe. Det første besøg er i Øster Bjerregrav, hvor du kan vinke og deltage i Aktivitetsparken fra cirka klokken 11.15.

Imens Dronningen vises rundt i kommunen, kan borgerne nyde den flot pyntede bymidte i Randers og besøge de mange butikker, caféer og restauranter.

Klokken cirka 12.20 krydser Majestæten Torvegade i Randers på vej mod Hotel Randers. Her er der også mulighed for at vinke.

All Time Jazz Band spiller flere steder i Randers Midtby fra klokken 14.30 til 17.30.

Fra klokken 14 er der aktiviteter og oplevelser i Tronholmparken, hvor Dronningen ankommer cirka klokken 15 til det sidste besøg på ruten. Her vil Dronningen opleve energiske parkour-udøvere. Dronning Margrethe møder også Cold Hand Winery, Dansk Affaldsminimering og MV Plast – tre eksempler på fremtidens erhverv, ligesom Dronningen hører om Flodbyen Randers. Der er rigtig god plads til publikum.

Fra klokken 16 til 18 er det i Tronholmparken muligt at gå i Dronningens fodspor og selv blive klogere på parkour, møde erhvervsvirksomhederne og høre om Flodbyen.

Aktiviteterne i Tronholmparken afhænger af vejret. Ved kraftig regn og storm gennemføres det ikke.

Dagen byder også på mulighed for en havnerundfart med Lillebjørn (billetter sælges af GoRanders), Prinsens Musikkorps spiller, og Randers Ungdomsskole laver fra klokken 15 til 18.30 et loungeområde ved Dronningekajen med udstilling, lokale bands, og en helt særlig hyldest til Dronningen, som alle kan prøve.

Lysfest og fællessang

Om aftenen bliver Randers Havn igen omdrejningspunktet for festlighederne, hvor blandt andet Randers Jernbaneorkester spiller klokken 18.30.

Fra klokken 21-22 inviteres alle borgere til lysfest, hvor både og flere elementer i havnebassinet er pyntet med lys, Verdo leverer lysshow på skorstenen og 300 korsangere fra Korby Randers synger ved Mindeankeret.

Klokken 21.30 er der fællessang, og Dronning Margrethes besøg afsluttes med et stort festfyrværkeri, mens Kongeskibet Dannebrog atter stævner ud i Randers Fjord.

»Jeg er sikker på, at det bliver en mindeværdig dag både for Dronningen og for os alle,« siger Torben Hansen.

Se tidspunkter og det fulde program på www.sommertogt.randers.dk.