I øjeblikket går en ung sportsmand fra Hadsten rundt og glæder sig. Lige om lidt kan han nemlig se sig selv på tv-skærmen sammen med komiker Jan Gintberg.

Af Christina S. Johansen, Lokalavisen Favrskov

komiker Jan Gintberg til september endnu engang er på tv-skærmen med programmet ’Gintberg på kanten’, er det med undertitlen »…af generationskløften.« Hvor det tidligere har været blandt andet udkantsdanmark, det offentlige og kulturen, som komikeren har sat under lup, er det denne gang unge mennesker. Et af de unge mennesker er skeleton-udøver Daniel Kylmäluoma Pedersen fra Hadsten.

Gintberg besøgte ham hos Randers Bobslæde og Skeleton i begyndelsen af maj, og det var en sjov oplevelse for 17-årige Daniel, som gerne stillede op.

»Forud gik jeg i nørde-tilstand og googlede, hvordan man tager sig bedst ud på skærmen, men uanset, hvor meget man forbereder sig, så skal der jo ske noget uventet, og det gjorde der også lige fra begyndelsen,« siger Daniel med et smil og fortsætter:

»Jeg havde regnet med, at vi lige skulle hilse på, før der blev filmet, men de kom ind med kameraet, lige da jeg løb forbi døren under opvarmningen, og så kom første spørgsmål bare med det samme. Så skulle jeg lige have pusten først. Jeg havde ikke regnet med, at det ville være lige på og hårdt på den måde.«

Daniel Kylmäluoma Pedersen er udpeget som et af Danmarks nye skeleton-håb.

Skeleton er en sportsgren, hvor man med 120-130 km/t drøner på en slæde ned ad en bane – på maven og med hovedet først. Han skal til Winter Youth Olympic Games i Sydkorea til januar i disciplinen.

Selvom det her er Daniel Kylmäluoma Pedersen, som sidder klar ved slæden, lykkedes det faktisk at få overtalt Jan Gintberg til selv at prøve slæden. Foto: Jens Thorborg

Overtalte Gintberg

Ved Jan Gintbergs besøg fik Daniel vist slæden frem og fik forklaret, hvad sporten går ud på. Han havde iført sig det rigtige udstyr for at vise sporten så realistisk som muligt frem.

»Det betød, at der opstod et lidt sjovt moment, hvor jeg var nødt til at tage hjelmen af, hver gang han spurgte mig om noget,« siger Hadsten-sportsmanden.

Det lykkedes Daniel at få overtalt Jan Gintberg til selv at prøve slæden.

»Den skulle lige sælges til ham. Men det lykkedes, og man kan godt glæde sig til den del,« siger Daniel Kylmäluoma Pedersen og tilføjer:

»Dér skiftede vi roller: Han var atleten, og jeg var tv-værten. Jeg pacede ham frem og løb med mikrofonen ved siden af. I sidste ende gik det faktisk meget godt – han er en godkendt skeleton kandidat.«

Et par uger efter blev standup-delen af tv-programmet optaget på Underværket i Randers, og her var de unge mennesker, som er portrætteret i programmet, inviteret med.

»Vi fik hver især et skræddersyet show på omkring 25 minutter. Her var der ingen forventninger til os. Det handlede bare om smil på læben,« siger Daniel, som er spændt på at se det endelige program

»Jeg kan nok godt gennemskue lidt af det, men jeg ved jo ikke præcist, hvad der kommer ud af det. Jeg har selvfølgelig nogle klip i tankerne, som, jeg håber, kommer med.«