Folkemængderne flokkedes om Dronning Margrethe, da hun besøgte Randers. Vi har samlet fotos fra dagen.

Utallige børn og voksne fik set Dronning Margrethe fra hendes pæne side, da hun torsdag i sidste uge charmerede Randers og opland en hel dag.

Og hvilken dag det blev for alle de fremmødte.

Først spottede adskillige skibe Kongeskibet Dannebrog i Randers Fjord og senere ved indløbet til Randers. Her sejlede flere medlemmer af vandets foreninger skibet i møde.

Da hun fik den officielle velkomst på Kulkajen i Randers Havn af blandt andet borgmester Torben Hansen og en stor formation af flagbærere, så jublede de mange fremmødte over at se den rødklædte dronning, der bar en bredskygget rød, royal hat.

Selv ovre fra taget på P-huset på Havnegade kunne man høre og se Prinsens Musikkorps spille, da Dronningens fødder landede på randrusiansk asfalt. Borgmester Torben Hansen udbragte et nifoldigt leve, og Prinsens Musikkorps spillede ”Kong Christian”.

F16 bragede i Randers

Kort tid efter Majestætens ankomst til Randers Havn overraskede fire F-16 fly de fremmødte med en overflyvning og lydmuren var så markant, at ingen var i tvivl om, at det var kampfly der hilste på Randers. Straks rettede de fremmødte pressefolk deres linser op mod himlen, for at indfange øjeblikket.

Udover to journalister og en fotograf fra Din Avis, så dækkede omtrent 20 pressefolk fra både lokale og regionale og landsdækkende medier dronningens besøg i Randers.

Gaven fra Randers var en skulptur i ler der forestillede en af hundene fra eventyret om Fyrtøjet, der havde øjne så store som Rundetårn. Skulpturen var lavet af den lokale outsider-kunstner Kenneth Rasmussen. Den fik dronningen overrakt sammen med en tale på Det Gamle Rådhus. Rådhustorvet var proppet til bristepunktet, med folk der ville have et glimt af dronningen. Og sådan var billedet hele dagen.

Golfvogn og skatere

Også i Øster Bjerregrav, hvor man er blevet kendt for fællesskab, frivillighed og forandringskraft. Det vidner aktivitetsparken om, hvor Jyllands velnok største skaterpark er en realitet. Her hørte Dronningen om, hvordan man dog gør det og talte med tilflytterparret Camilla Himmelstrup og Philip Sørensen, der blandt andet fortalte om Trille Trolle og fin Familiefredag, hvor hallen er fuld af børn på hoppepuder og med fællesspisning. Her blev hun kørt i en golfvogn, ført af formanden for Randers Golfklub. Hun skulle spare sine ben efter en omfattende rygoperation tidligere på året.

Derefter gik turen til Rhanders Handsker, hvor Majestæten blev modtaget af indehaver Rina Hansen, der viste håndværket frem og fortalte om, hvordan hun havde transformeret en statelig handskefabrik med meget gamle og stolte traditioner og gjort den innovativ og moderne.

Efter frokosten på Hotel Randers, hvor adskillige Randers-spidser var indbudt, så kørte dronningen op på Blommevej og så flere af erhvervsuddannelserne på Tradium.

Parkour i parken

Også Den Blå Bro og Gudenåen skulle vises frem og endelig gik turen til Tronholmparken, hvor flere børn fra RgF viste sportsgrenen parkour frem for dronningen. Og mens den jublende folkemasse kunne nyde en solrig Tronholmpark og en masse aktiviteter, så hørte dronningen om Cold Hand Winery, Dansk Affaldsminimering og MV Plast. Det sidste stop var i en pavillon tæt på Gudenåen, hvor hun hørte om Flodbyen Randers.

Adskillige nysgerrige randrusianere tog turen ned til Randers Havn for at se kongeskibet og måske få et glimt af dronningen, der holdt reception for 92 indbudte gæster. Aftenen endte med lysfest, lysshow fra Verdos skorsten og 300 korsangere fra Korby Randers, der sang så Mindeankeret sukkede af velvære.

Et stort festfyværkeri sørgede for at sende Kongeskibet ud i Randers Fjord, videre til Fredericia, der næste dag tog imod regenten.