Dametøjsbutikken MAAK i Houmeden nyindretter butikken og lukker derfor i en kort periode.

Det er 23 år siden, at Majken Strand satte sine fødder i tøjbutikken i Houmeden. Og det er fem år siden, at hun overtog dametøjsbutikken med kant.

Hun kalder den MAAK. Det er en sammensætning af hendes eget forbogstav, M, hendes børns Andreas’ og Amalies forbogstaver samt hendes kæreste Kaares forbogstav.

»I al den tid er der blevet skiftet interiør og renoveret løbende. Men nu tager vi den helt store tur og nyindretter hele butikken. Vi rykker alt ud. Det eneste, der står tilbage, er murene. Der er tænkt i købsmønstre, hvordan de ansatte skal befinde sig godt i butikken, hvad det bedste inventar er, og at der ikke lige skal hænge en stor lampe, der blokerer for udsynet af varerne,« siger Majken Strand og tilføjer:

»Det bliver med et mere internationalt look, og når vi er færdige, er der plads til endnu flere tøjmærker og brands, som vi ikke har haft i Randers før. Det er et trin op ad stigen, så at sige.«

Stor sum – mange håndværkere

Hjælp og rådgivning kommer fra multikunstneren Morten Bøgh Andersen fra Assentoft og Design Smedien, der har adresse på Ørneborgvej i Kristrup. Så det meste interiør er håndlavet og designet til den nye butik.

Hvor stort et beløb den nye indretning af butikken kommer til at koste, vil Majken Strand ikke oplyse, blot at det er en »meget stor sum.«

Og du kan jo selv gætte på beløbet, når Din Avis fortæller, at der blandt andet skal både tømrere, murere, snedkere, gulvlæggere og elektrikere i sving.

Investeringen kommer til at tjene sig lidt hjem igen, da alle lamper bliver udskiftet, så elregningen vil fremover blive markant mindre, når 23 år gamle lysstof-armaturer og lamper, der ikke kan tage energivenlige pærer, erstattes af det nyeste nye.

Majken Strand fra MAAK i Houmeden og hendes ansatte får travlt den kommende tid. Alt interiør skal ud af butikken. Foto: Kian Johansen

Vil ikke ligne andre

»Vi investerer i Randers. Fordi det er vores by, og fordi vi vil blive i byen i rigtig mange år. Jeg har ofte drømt og tænkt, at vi skulle udvide til andre byer, fordi jeg kan mærke, at vi har et godt koncept. Men det vil jeg ikke. For så mister vi fokus på vores butik i Randers. Du kan ikke være to steder,« lyder det håndfast, stolt og med glød i stemmen fra Majken Strand, der har et markant mantra:

»Hvis nogen gør som os, så gør vi det anderledes. Vi vil ikke ligne alle andre.«

Planen om ombygningen og nyindretningen har været der i flere år.

»Vi har sparet op til det her længe. Lige før corona var vi faktisk klar. Heldigvis fik vi så sparet endnu flere penge op og fik gennemtænkt det endnu mere.«

Åben online

Hun lukker tøjbutikken i et par uger. Sidste åbningsdag er lørdag 9. september, og der genåbnes mandag 25. september.

»Det kommer til at koste noget omsætning. Men vi gør det for at give noget tilbage til vores kunder og til gavn for os selv. Desuden holder vi åbent i vores lejemål lige overfor. Her sender vi stadig pakker fra vores webshop og viser tøj frem via vores online kanaler. Vi sender vores MAAK-bil på gaden og leverer pakker lokalt her i Randers, så vi er stadig i gang, imens vi bygger om,« lover Majken Strand.