Ophørsudsalg i to butikker giver plads til nyt koncept i midtbyen.
Af Kian Johansen

Et ophørsudsalg starter på fredag. De to herretøjsbutikker, der hedder Marcus i Randers midtby og i Storcentret, lukker nemlig i starten af 2024.

Det fortæller butiksindehaver Kasper Brüner-Jeffris, der til gengæld har gode nyheder for midtbyens handelsliv.

»Vi har valgt at lukke ned for Marcus-konceptet i Randers. Vi har sidste åbningsdag i lejemålet i Randers Storcenter i udgangen af februar. Til gengæld genåbner vi butikken på Skt. Mortensgade 6 i løbet af februar 2024, efter at vi giver butikken en kærlig hånd,« fortæller Kasper Brüner-Jeffris. 

»Det bliver med mine egne ideer, nye tøjmærker og en butik efter mit hoved,« fortæller Kasper Brüner-Jeffris, der har været en del af Marcus-butikkerne i over 17 år. Først som ung-arbejder og bydreng i selvsamme butik på Skt. Mortensgade og senere som butikschef samme sted. Efterfølgende har han været partner på Marcus-butikkerne,  der de seneste år er svundet markant ind i Danmark. I 2024 vil der kun være en butik tilbage i Hobro.

Midtby-butik fortsætter

»Kæden har været i opbrud indenfor de sidste par år. Og hvis jeg skal kigge på mine to butikker i Randers, så har vi haft svært ved at få en fornuftig forretning i Randers Storcenter igen efter corona, med det salg der har været kontra husleje niveauet.«

Han tilføjer: »Jeg vælger at forblive i Randers midtby, som jeg kender rigtig godt. Vi fortsætter med de samme gode ansatte fra Marcus-butikken og dem jeg har i midtbyen. Der er kun opsagt en medarbejder,« forklarer han.

Han understreger, at det ikke er på grund af en kommende konkurs, at han vælger at sadle om. Der er tale om en fornyelse.

Kasper står forrest

Marcus-kæden ejes af Sindico Group, der blandt andet står bag kæden Dansk Outlet. De sælger overskudsvarer fra modeindustrien med lidt over 30 butikker og en netbutik. De overtog Marcus-kæden for et halvt års tid siden.

»Jeg har puslet med ideen i nogen tid og med de forandringer der sker og er sket in mente, så er timingen der nu. Det bliver mit projekt og mig der står forrest, så selvom det er med tungt Marcus-hjerte, at skiltet skal ned af facaden, glæder jeg mig helt vildt til at komme i gang med det nye projekt.«

»Vi vil i denne forbindelse også gerne sige tak til alle vores trofaste kunder for rigtige mange dejlige oplevelser og tilføje at hvis man ikke kan nå at bruge sin ClubMarcus bonus eller sit gavekort, der er købt i en af butikkerne, under ophørsudsalget, så kommer vi stadig til at tage imod dem efter re-opening.«