Iværksætter-næsen på Asger Pring begyndte at klø, efter han startede med at sælge Randers Reb-plakater. Så nu åbner han snart sit eget galleri.

AF CECILIE BISGAARD

Det kan godt være, at døren står åben, men den nye butik i Houmeden har altså først åbningsdag 28. oktober. Det er helt tydeligt, når man træder indenfor.

Asger Pring, der snart slår dørene rigtigt op til Galleri Pring, er i gang med at hjælpe en håndværker med at markere i væggen, hvor en hylde skal hænge. Håndværkeren holder hylden, mens Asger Pring prikker små mærker i den hvide væg over trappen med en saks.

»Da jeg så, der var en tom butik her, fik jeg en idé om, at jeg ville give mig selv en god fødselsdagsgave – jeg fylder 80 år til jul,« forklarer den kommende galleriejer.

En kløende næse

Siden 1977 har Asger Pring været selvstændig. Han har blandt andet haft fabrik i Øster Bjerregrav gennem 22 år og drevet Midtvejs Caravans i Råsted.

»Jeg har været selvstændig hele mit liv, så det kunne jeg lige så godt fortsætte med. Jeg kan ikke sidde stille. Jeg gik og solgte Randers Reb-plakater – jeg kan godt lide, når plakater har en historie. Og da jeg solgte dem, begyndte min næse at klø,« siger han, mens han slår sig på næsen med sin pegefinger.

»Her kunne være mere at gøre.«

Og sådan blev idéen om Galleri Pring født.

Plakater med historie

Det er dog ikke kun Randers Reb-plakater, som du vil kunne finde i galleriet.

Der er også plakater fra Randers Teater, Tintin og meget andet.

»Plakaterne har allesammen en historie. Jeg har også nogle ’turist-plakater’. Det kan være, man vil have en plakat med Nyhavn, for der har man været,« siger galleriejeren.

Artiklen fortsætter under billedet

Galleriet får adresse i Houmeden i et lokale »med en pris, som jeg kunne betale,« fortæller Asger Pring. Foto: Cecilie Bisgaard

Der er også ’turist-plakater’ fra blandt andet Ebeltoft og Paris.

Ellers er det kunst, der kommer til at fylde Galleri Pring. Der vil være keramik og stentøj – blandt andet af Randers-kunstneren John Bredahl, der for 20 år siden designede 150 frøer, der blev malet af børn, kunstnere, kendte og mange andre, og som kom til at pryde bybilledet i Randers, inden de blev solgt på auktion til fordel for velgørenhed.

På væggene vil der være en mere eller mindre permanent udstilling med kunstneren Henrik Busk Andersen, som Asger Pring betegner som »meget anerkendt«. Der vil også være et hjørne, hvor forskellige gæste-udstillere en måned ad gangen fremviser deres værker. De to første kunstnere kommer fra Ærø, fortæller han.

Et hobbyprojekt

Galleriets åbningstider kommer til at være torsdag og fredag eftermiddag samt lørdag formiddag.

»Det er et hobbyprojekt for mig. Vi har også en lejlighed i Skagen, som vi skal passe, så når der ikke er åbent, vil der være en seddel i vinduet med kontaktinformationer. Min kæreste og jeg kører også rundt og køber op, og det tager jo også tid,« siger han og fortsætter:

Artiklen fortsætter under billedet

Du kan både finde plakater fra Randers Reb og Randers Teater hos Galleri Pring. Foto: Cecilie Bisgaard

»Jeg ville gerne mere end plakater, så jeg tænkte i billeder, stentøj og keramik – det er det, jeg er på vej til nu. Jeg glad for, jeg fandt det her lokale til en pris, jeg kan betale.«

Som sagt er 28. oktober første åbningsdag for Galleri Pring. Ved samme lejlighed vil der være fernisering med kunstneren Henrik Busk Andersen, der også vil være til stede, fortæller Asger Pring.