Handel med store mængder amfetamin på flere togstationer – blandt andet i Randers – har ført til en lang fængselsdom til bagmanden.

Torsdag i sidste uge blev en 44-årig mand ved Retten i Randers idømt 15 års fængsel for at stå bag handel med store mængder amfetamin. Det fremgår af en pressemeddelelse fra NSK (National enhed for Særlig Kriminalitet).

Manden tilstod, at han mellem september 2020 og februar 2021 stod bag handel med i alt 191,7 kilo amfetamin.

Den 44-årige forklarede, at han selv stod for fremstillingen af store dele af amfetaminen. Hertil brugte han 40 liter amfetaminolie. Yderligere 20 liter amfetaminolie blev forsøgt indsmuglet, med det mislykkedes, da en medgerningsmand blev anholdt af de tyske myndigheder.

Indsmuglingen og handlen med narkotikaen blev koordineret ved brug af krypteret kommunikation på tjenesten SKY ECC. Salget af stofferne skete på adresser i hele landet og i flere tilfælde på togstationer – blandt andet på Randers Station, Horsens Station, Herning Station, Vejle Station, og Skanderborg Station.

Den 44-årige blev desuden dømt for handel med otte kilo kokain, tre kilo ketamin og 9.500 ecstasy-piller.

Kvinde blev også dømt

En 39-årig kvinde tilstod ved samme retssag sin rolle i komplekset. Hun blev idømt seks år og tre måneders fængsel for forsøg på indsmugling af 20 liter amfetaminolie samt et kilo ketamin og et kilo kokain. Dommen er en tillægsstraf til en dom, som kvinden allerede er i gang med at afsone.

»I sagen her har et netværk stået bag handel med store mængder amfetamin. Grundig efterforskning har taget netværket ud af spil, og med dagens dom har bagmanden fået en lang fængselsstraf, der viser sagens alvor,« siger Jeanni Andreeva, der er senioranklager hos NSK, i pressemeddelelsen.

Flere medgerningsmænd er allerede dømt i sagen. I juni blev en mand fra Randers idømt fængsel i 13 år, fordi han håndterede køb og modtagelse af 50 kilo amfetamin og 5.000 ecstasy-piller.