Det blev en mental kamp at gennemføre løbet. Alligevel er hun klar til at tage en tur til. Næste mål er et komme i top ti for hendes aldersgruppe.

AF CECILIE BISGAARD

Det var egentlig mening, at VM i ironman skulle være det sidste langdistanceløb for 28-årige Louise Hede Jensen, der bor i Vorup.

»Men der var ikke gået en time, før jeg sagde til min mand, ’at det var da ret sjovt, var det ikke?’. Det var en vildt fed oplevelse, og det har virkelig givet mig blod på tanden, så jeg vil godt afsted en anden gang for at se, om jeg ikke kan gøre det endnu bedre. Jeg kunne godt tænke mig at komme i top ti for min aldersgruppe,« siger hun.

VM i ironman fandt i år sted på Hawaii – der gør det hvert andet år – og den lokale triatlet var i aktion 14. oktober. Af alle kvinder blev hun nummer 161 ud af knap 2200 deltagere. Og af de mange deltagere var en del professionelle. Louise Hede Jensen, der træner i Randers Freja Triathlon, er amatør, men til VM konkurrerer alle mod alle.

»Jeg er ret stolt«

Kigger man på Louise Hede Jensens aldersgruppe, ser resultaterne endnu flottere ud for randrusianeren. Hun blev nummer 21 i sin aldersgruppe.

»Det gik rigtig godt. Det gik tidsmæssigt, som jeg og min træner havde planlagt hjemmefra. Jeg havde ikke forholdt mig så meget til placering inden løbet, men jeg håbede på at komme blandt top ti procent. Jeg endte i top seks procent, så det mål fik jeg indfriet,« siger hun.

Artiklen fortsætter under faktaboksen

FAKTA: En ironman

En ironman er en distance inden for sportsgrenen triatlon.
En ironman består af 3,8 kilometer svømning og 180 kilometer cykling, der afsluttes af et klassisk maraton på 42,2 kilometer.

Faktisk blev hun den hurtigste danske kvindelige amatør. Der er to danske kvinder, der klarede løbet hurtigere, men de to er professionelle triatleter. Og så blev hun den hurtigste dansker i sin aldersgruppe.

»Det var rigtig fedt at få Danmarks hurtigste amatørtid. Det havde jeg ikke regnet med. Og jeg er ret stolt af, at jeg fik den hurtigste danske tid i min aldersgruppe,« siger hun.

Louise Hede Jensen modtog, lige inden hun tog afsted, støtte fra Spar Nord Randers, så hun gennemførte VM-ruten med deres logo på dragten.

Den hårdeste ironman

Sammen med sin mand Rasmus og datteren Ingeborg, der er ni måneder gammel, tog Louise Hede Jensen til Hawaii en uges tid inden løbsdagen for at vende sig til klimaet.

»Det var motherfucker hårdt. Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Min krop var så varm under løbsdelen, at jeg besluttede mig for at gå gennem alle vanddepoter, så jeg kunne få nok væske og køle kroppen af. Da jeg nåede kilometer 20, var jeg bare brændt. Min krop var helt færdig, og der var stadig et halvmaraton tilbage,« siger hun og fortsætter:

»Der er ikke andet at gøre end at løbe løbet færdigt. Jeg satte bare et mål om at nå næste vanddepot, næste vanddepot, næste vanddepot. Jeg måtte tænke på, hvad der er af værre ting i livet. Det gjorde ondt, men det var mildt smertefuldt. Jeg har næsten lige født, og det var trods alt meget værre.«

Artiklen fortsætter under billedet

Varmen var hård ved Louise Hede Jensen, men hele oplevelsen har givet hende blod på tanden, og nu er hendes mål at komme til VM på Hawaii igen, så hun kan opnå en endnu bedre placering. Privatfoto

Hun kom igennem VM-løbet på 10 timer og 32 minutter.

»Svømningen gik rigtig godt, og jeg kom op af vandet som nummer 94 i min aldersgruppe. Cyklingen gik, som det skulle, og jeg fik trådt de watt, jeg skulle, men den sidste del af cykelturen, der brænder min krop. Der er over 30 grader varmt og høj luftfugtighed, og det var svært de sidste 30 kilometer at holde mine watt. Men jeg fik indhentet en masse placeringer, og jeg var nummer 31 i min aldersgruppe, da jeg steg af cyklen,« fortæller hun.

Og som sagt var løbeturen også hård, men her lykkedes det hende også at indhente flere placeringer, så hun endte som nummer 21 i sin aldersgruppe.

»Det er ikke den hurtigste ironman, man kan lave, men det er til gengæld den hårdeste,« siger hun.

En vanvittig kamp

Netop det med, at det var hårdt, er blandt andet grunden til, at Louise Hede Jensen gerne vil afsted igen.

»Det er ret fascinerende, at man kan yde, selvom man er maks. presset. Da jeg kvalificerede mig til VM, følte jeg mig komfortabel under hele turen. Det her føltes som en vanvittig kamp. Når man fra kilometer 20 føles done og stadig har et halvmaraton hjem, så er det hovedet, der skal få en frem. Det er en metal kamp,« siger hun og fortsætter:

»Det var vildt hårdt men vildt fedt. Sådan et stævne kommer til at gøre megaondt på alle. Alle får drivvåde løbesko, fordi de hælder vand ud over sig selv, så man får vabler, og det gør ondt, men du er bare nødt til at fortsætte.«

Et forbillede for datteren

Din Avis har tidligere skrevet om, hvordan Louise Hede Jensen har brugt sin barsel med datteren Ingeborg til at træne op til VM i ironman. Hun har trænet, mens datteren har sovet lur.

»Det gik rigtig fint med at have hende med på tur. Hun bliver stadig ammet et par gange om natten, så det skulle hun selvfølgelig også inden løbsdagen,« griner moren og fortsætter:

Artiklen fortsætter under billedet

Den bedste danske amatørtid opnåede Louise Hede Jensen til VM i ironman. Privatfoto

»Det gav mig også noget motivation, for hun skulle have sin aftenamning, så jeg kunne ikke bruge for lang tid på at gennemføre. Men hun klarede det virkelig godt, og det har hun sådan set gjort hele vejen igennem. Det giver mig energi at træne, og det gør mig til en bedre mor. Det gør hende glad, når jeg er glad, og så kan jeg forhåbentlig på sigt blive et godt forbillede for hende og vise, at man kan, hvad man sætter sig for.«

Læs mere om Louise Hede Jensens forberedelser til VM, mens hun var på barsel, her