Vi spurgte på vores facebookside og Facebook Randers, hvad folk synes om kunstværket. Læs med.

​»Randers nyeste kunstværk. Den væltede statue på Thors trappe ved Østervold. Hvad mener du om det?«

Det spurgte vi om på:

https://www.facebook.com/DinAvisRanders og på facebook-siden ’Facebook Randers’.

Her er et udpluk.

Kim Landsholt ​Langt hen ad vejen sort snak og en intellektualisering, som jeg har svært ved at tyde. Gud ved, hvor mange randrusianere – der selv efter denne forklaring/kunstnerens fortælling- fatter den dybere mening med kunstværket?

Mette Hvid Hansen​ Randers kan vælte enhver.

Steffen Borg​ Havde McDonald’s ikke en gammel Ronald McDonald-figur til at ligge, de kunne have fået billigere?

Desirée Nielsen ​Det nye, der er lavet, giver ingen mening. Man skal zigzagge ned ad for at gå på trappen. Og den nye, dyre skulptur ligger i vejen for at komme ned. Der er ikke noget hegn i toppen, så der, hvor der ikke er trappe, er der risiko for, at man bare falder på måsen ned af bakken. Man kan ikke trække en cykel op, og der er ej heller tænkt på folk med gangbesvær. Eller i stedet mindste noget man kan holde fast i på vej ned. Der er tænkt på, hvor pænt det ser ud i forhold til den moderne bygning, der er kommet, men ikke tænkt på de folk, der skal bruge trappen.

Danni Feveile Börm​ Måske man skulle lade være med at lade en fond af pengemænd have råderet over, hvad vi skal gå og kigge på i hverdagen. Der burde virkelig have været en myndighed, der trådte i karakter her og havde sagt nej tak på borgernes vegne. Jeg har ikke noget imod ”provokerende kunst” i bybilledet. Men det er provokationens natur, at den er flygtig, så man skal fjerne det igen, når den er blevet set. Vedvarende kunst skal have en anden natur. Noget smukt eller tankevækkende, der opløfter hver gang man går forbi.

Otto Kristian Holdgaard​ Der kom lys over Randers, da skulpturen blev afsløret. Vi hævede os over middelmådighed. Se trappen og skulpturer som en tankevækkende enhed. Tak til bidragyderne og tak til Erik August.

Michael Sønderup​ Ej, nu må I sgu holde, jeg tænker på Sadam Hussein, da de væltede den. Måske den er pæn, hvis de rejser den op

Peter Valentin Nedergaard Kunst skal polarisere og sætte tankerne i gang. Har ikke set den fysisk endnu, men mon ikke den giver mening. Jeg læste artiklen med tankerne bag (det hjalp), og det siger mig, at jeg og de fleste ikke forstår os på kunst, men er gode som Facebook-politi. Hellere kunst som dette, end at Randers by laver dumme ikke-blivende grønne områder, det er mere spild af penge. Stem på noget andet næste gang, der er valg. Brug energien på det.

Hanne-Mette Madsen​ Når nu den er lavet for at provokere og sætte tankerne i gang, og den ligger hvor den gør, så ser jeg den som symbolik på hovedløst at have sparet i et rigt samfund og have væltet et sundhedsvæsen, et skolevæsen, en ældrepleje, så de nu ligger ned. Det er det, jeg ser.

Helle Laursen​ Kan nu godt lide kunstnerens tanker bag kunstværket. Mon ikke hans kunstværk kommer til at blive omtalt som ’VæltePeter’?🙃

Christoffer Lund Sommer​ Jeg synes i hvert fald, det er spændende. Hvad et det? Hvad betyder det? Hvorfor er vores borgmester kun at finde, når han stolt annoncerer, han har brugt de sparede penge fra børne- og ældreområdet på ”kunst”. Ja, og det allermest spændende – hvem skal have frataget hjælpen næste gang, vi skal have råd til en øjebæ. En rigtig gyser!

Bjørn Lisbjerg​ Der er da mulighed for, at den trækker turister til byen. De vil komme for at få et godt grin. Vi andre må så finde os i, at Østervold er ødelagt fra havnen til toppen af bakken.

Mark G. Jespersen​ Det ligner en væltet klovn, lidt ligesom politikerne.

Susanne Bækgaard​ Flot kunst, der klæder Randers.