november kommer julemanden i hestevogn til Rådhustorvet. Han skal tænde juletræets lys.

Julen begynder 17. november når julemanden og børnene i fællesskab får skabt den helt store magi der skal til.

Stald Ramsdals fine hestevogn sørger for at bringe julemanden sikkert til torvet, ført an af Randersnisserne, mens brandvæsnet i Randers søger for at bringe ham sikkert til tops af træet.

Der er lagt op til, at børnene kan hjælpe til med at få lysene tændt og julen atter kan begynde i Randers City. Det fortæller Pernille Lyager fra Randers Cityforening.

Årets Juletræ kommer fra en privat have i Helsted, og er fældet af Martin fra MK træfældning. Den vil komme op at stå få dage før juletræet tændes.

Julen tager måneder at forberede, kilometervis af ranker og tusindvis af lys skal tjekkes efter, klargøres og hænges op.

Selve ophængningen foretages på alle tider i døgnet over flere uger, og det har elektrikerne fra John Drejer A/S sørget for.

Julebelysningen er ejet af Randers City Forening, med støtte fra Randers Kommune. Derudover indsamler foreningen årligt bidrag fra butikker, handelslivet og øvrige erhverv og virksomheder i Randers. En frivillig støtte, som er uundværlig for vedligeholdelse og nyindkøb til julebelysningen.