Der er julemarked i Gaias museumsbutik torsdag 30. november.

Gaia Museums traditionsrige julemarked og Gaia Akademis juleudstilling åbnede lørdag 18. november. Det var en hyggelig dag med mange gæster. Der blev spist 485 æbleskiver, 600 vaniljekranse og 500 croissanter med hjemmelavet fyld.

Torsdag 30. november er det Gaias museumsbutik, der inviterer inden for. Butikken er pyntet op med det mest originale julepynt, man kan tænke sig, og der er mulighed for at komme på besøg hele dagen.

Nyd vaniljekransene fra Café Gaia Papaya og hør mere om Gaias værksteder og måde at arbejde på, opfordrer Gaia Museum i en pressemeddelelse.

Gaia er kendt som et museum med en flot international kunstsamling og skiftende særudstillinger, men det er også et pædagogisk tilbud, hvor mennesker med særlige behov, for eksempel udviklingshæmning eller Downs syndrom, arbejder og deltager i aktiviteterne i huset. Det kan for eksempel være på det kreative værksted, som arbejder rigtig meget med forskellige former for håndarbejde, strik, broderi og syning – alt sammen med den lille twist, der gør det sjovt og anderledes, fortæller museet.

Det er socialpædagog Bonnie Thorup Koch og skrædder Maria Kristiansdottir, der er værter ved denne ’late-night’ i Gaias museumsbutik. Der er gratis adgang og mulighed for parkering ved døren.

FAKTA: Gaia Museum

Gaia Museum er et specialmuseum og en kulturvirksomhed, der drives som samarbejde mellem mennesker med særlige behov og ordinært ansat personale med forskellige fagkundskaber
Museet har en samling på over 500 værker af anerkendte danske og udenlandske outsiderkunstnere, som formidles gennem udstillinger, udgivelser og offentlige arrangementer
I tilknytning til museet findes kunstskolen Gaia Akademi, der tilbyder særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse (STU)

gs