Den nye direktør skal blandt andet have det ledelses og administrative ansvar på tegnestuen samt deltage i projekter, hvor landbrugsjord omdannes til enten færdige boligprojekter eller erhvervsprojekter.

Den tidligere kommunale chef for Erhverv og Bosætning i Randers Kommune, Alex Weinreich, tiltræder 1. december en stilling som direktør hos Randers Arkitekter. Det fremgår af en pressemeddelelse.

»Jeg er både glad og stolt over, at Alex har lyst til at stå i spidsen for vores team. Alex og jeg har kendt hinanden gennem flere år fra et samarbejde på hver sin side af bordet, og vi har i fællesskab skabt gode og succesfulde resultater for Randers. Nu skal vi sammen videreudvikle Randers Arkitekten og vores allerede store kompetence og viden inden for biodiversitet, ansvarligt byggeri og vores arbejde med FN’s verdensmål,« siger arkitekt og indehaver af Randers Arkitekten, Brian Andersen, i pressemeddelelsen.

Alex Weinreich ser frem til sin nye rolle og fremtidige opgaver som direktør på tegnestuen.

»Brian og jeg deler en fælles passion for bæredygtighed og interesse for byens og områdets historie, når vi arbejder med projektudvikling. Vores grundlæggende værdier er ens, men vi har forskellige kompetencer. Hvor Brian er kreativ, er jeg administrativ. Vi er enige om, at eksempelvis personaleledelse er baseret på tillid, tid til et familieliv og en glæde ved at gå på arbejde,« siger han.

Kendt i branchen

Alex Weinreich er i høj grad en kendt person i Randers inden for byggebranchen, og han beskrives af tidligere kollegaer og samarbejdspartnere som dygtig, ordentlig og relationsskabende med en empatisk ledelsesstil og en god portion humor.

Udover ledelses- og administrativt ansvar på tegnestuen skal Alex Weinreich sammen med Brian Andersen stå i spidsen for projekter, hvor landbrugsjord omdannes til enten færdige boligprojekter eller erhvervsprojekter.

»For at kunne udvikle Randers skal man kende Randers. Randers skal udvikles gennem arkitektur og byudvikling af randrusianere til randrusianere. Og udviklingen skal være dybt forankret i vores lokale historie,« siger Brian Andersen.

gs