John Sandberg er uddannet politimand, har spillet over hundrede Superligakampe og været i forsikringsbranchen i flere år. Nu er han på holdet hos Din Avis Randers.

John Sandberg har spillet over 129 superligakampe for AGF og langt over 32 kampe for Randers FC og han var med til at vinde pokalfinalen over Esbjerg i 2006 med Randers FC.

Nu skifter den tidligere forsvarsspiller position og fremover kan du møde ham som mediekonsulent hos Din Avis i Randers.

»Jeg glæder mig til at arbejde i Randers, for jeg har stadigvæk mange relationer og et netværk, som jeg også gerne vil pleje og bruge. Jeg kommer fra forsikringsbranchen, så jeg kender til salgsbranchen,« siger den snart 47-årige John Sandberg, der er født og opvokset i Haslund.

Faktisk boede han lige op ad Vorup FB’s fodboldbaner, så der var ikke langt til grønt græs i barndommen.

»Jeg kan godt lide de lokale historier. Jeg handler og støtter selv lokalt. Selv om det at arbejde på en lokalavis i Randers er en ny branche for mig, så bliver det spændende at komme ud og møde en masse nye kunder og få dem opbevist om, at de både skal støtte lokalt, men også at de får en værdi i at annoncere lokalt.«

Han tilføjer: »Jeg er vant til at arbejde meget professionelt, og med struktur og disciplin, både via min erfaring i forsikringsbranchen, men også gennem min fodboldkarriere, og hos politiet. Det glæder jeg mig til at bevise.«

Bo Henriksen var sidste stop

Spillet med bolden førte ham som meget ung til Randers Freja og derefter fik han en ungdomskontrakt med AGF, hvor han har spillet de fleste kampe i sin karriere, både på ungdomsplan og i Superligaen. Karrieren toppede i superligaklubben Randers FC, inden han drog mod København, for at uddanne sig til politimand. Her sluttede fodboldkarrieren som spillende assistenttræner i 2. divisionsklubben Brønshøj med Bo Henriksen som træner.

»Det bedste minde fra min karriere, det er jo tiden i Randers FC. Først var vi i fare for at rykke ned, så vandt vi pokaltitlen i 2006 og rykkede op i Superligaen. Det er jeg stolt af, at have været med til. At se den eufori, der var i klubben, men også at være ude i Europa efterfølgende, hvor vi gjorde det godt og havde nogle spændende kampe, det husker jeg for altid.«

John Sandberg tilføjer:

»Jeg føler jo også, at jeg har været med til at være en del af den start, som Randers FC fik til at bygge videre på og som betyder, at vi stadig er i Superligaen.«

AGF eller RFC?

Holder du med AGF eller Randers FC?

»Jeg har et ben i hver lejr. Jeg bor i Aarhus, og jeg er stadigvæk en del af AGF, fordi jeg er en del af klubbens Legendekorps. Jeg har spillet over 100 superligakampe for dem. Jeg har jo spillet mange af mine ungdomsår der. Jeg har spillet to et halvt år som ungdomsspiller i Randers Freja, så jeg synes, det er svært. Jeg er født og opvokset i Randers, så når AGF og Randers FC mødes, så holder jeg med det hold, som spiller bedst på dagen. Og jeg kommer på Aarhus stadion sammen med mine drenge. Men jeg har et stort hjerte for Randers,« lyder det lidt kringlede, men ærlige svar fra John Sandberg.

Han spiller på Randers FC’s Old Boys-hold, sammen med Søren Pedersen, Ralf Pedersen, Mikkel Rask, Kasper Rasmussen og mange flere, der også tidligere har spillet i Randers FC på topniveau.

Men hvordan landede du i Aarhus? Du blev jo uddannet politimand?

»Jeg søgte ud igen, fordi jeg ikke brød mig om de forhold som man gav politiet dengang. Så sprang jeg over i forsikringsbranchen, hvor jeg fik job hos Aros Forsikring og så flyttede jeg til Aarhus,« lyder det.

Rækkehus i Risskov

Efterfølgende nåede han også at gennemføre det meste af uddannelsen som fysioterapeut og sideløbende med uddannelsen at arbejde på et bosted for unge mennesker fra 14 til 18 år.

»Det forebyggende arbejde, det var noget af det, jeg synes var mest spændende, da jeg var politimand, så at forhindre de her unge mennesker, i at komme ud i noget kriminelt, det synes jeg var givende.«

John Sandberg er 46 år et par dage endnu. Han fylder 47 år den 4. januar.

I løbet af foråret flytter familien til et rækkehus i Risskov. Familien tæller hans forlovede, hendes to børn på 15 og 12 år, samt John Sandbergs børn fra et tidligere ægteskab, nemlig Valdemar på 17 og Ferdinand på 12 år.