Iværksætteren Kasper Østergård og kokken Casper Dahl mødtes første gang i sommeren 2023. Nu åbner de restaurant, der skal levere i den høje ende af madoplevelsen.

»Vi er gået lidt stille med at fortælle om åbningen, for vi vil faktisk ikke have fuldt hus fra starten af. Vi vil gerne have tid til at forfine vores udtryk og sørge for, at oplevelsen for gæsterne er perfekt. Så hellere 15 glade gæster, der bliver forkælet fra starten af, end 30 gæster, som vi ikke kan nå at gøre glade, fordi alt ikke er perfekt endnu.«

Casper Dahl er kok, udlært på Restaurant Substans i den periode, da den kendte Aarhus-restaurant fik sin første Michelin-stjerne. Dengang var knægten fra Aarhus 16 år, og han flyttede hjemmefra for at være kok med hele sit hjerte.

Ambitionerne fejler ikke noget hos den nu 27-årige kok, der senest var køkkenchef i Den Gamle Stald på Gl. Estrup, og som har arbejdet som køkkenchef, siden han var 20 år, både i København, Søllerød og på Martin Ibs Restaurant Feast på Aarhus Ø.

Nu åbner han Restaurant Clemens 18. januar sammen med randrusianeren 39-årige Kasper Østergård, der har lavet en del ting i sit liv.

Blandt andet har han været med at til at starte seks virksomheder op. Han har også arbejdet på flere caféer og barer i Storegade i sine unge år og blandt andet været ansat på Restaurant Sejlklubben, hvor han styrede køkkenet, når det daværende ejerpar var på ferie.

Og så har han solgt Hounö-ovne i hele verden og blandt andet lavet live-cooking events for at vise mesterkokkene, hvor god en ovn – produceret i udkanten af Randers – egentlig er.

Iværksætter Kasper Østergård og kokken Casper Dahl står bag Restaurant Clemens, der skal levere en komplet madoplevelse, lyder ambitionen. Foto: Kian Johansen

Åbent køkken

Restaurant Clemens åbner på Rådhustorvet 4 i kælderen, hvor senest Café Coz har holdt til. For længere tid tilbage lå der en hobbyforretning i lokalerne, hvor mange har købt deres første modelfly.

Nu er lokalerne omdannet til en mindre restaurant med plads til godt 36 gæster og et åbent køkken, så du kan følge med i kokkens arbejde bag disken.

Og det bliver mad i høj kvalitet og med oplevelsen og smagen i højsædet. Casper Dahl kalder det dogmefrit nordisk køkken.

»Jeg vil have muligheden for at lave noget helt nyt, hvis jeg får lyst til det,« lyder det fra kokken.

Kasper Østergård supplerer:

»Når Casper laver en taco, så er det en oplevelse i sig selv. Han nytolker det, og du får en smagsoplevelse der bare hænger sammen. Han kan tage en gulerod og få den til at smage som verdens bedste gulerod.«

Høje ende

Signatur-retten på a la carte-kortet er en Beef Wellington. Og du kan både bestille den i en kødudgave men også en vegetarisk.

»Vi vil ligge i den høje ende. En fem-retters menu med hele pakken. Altså også vin, kaffe og chokolade kommer til at koste 1150 kroner, mens en tre-retters, også med vin, kaffe og tilbehør, kommer til at koste 845 kroner,« forklarer Casper Dahl, der har ambitioner om at give Randers noget nyt.

»Vi kan helt sikkert love, at vi giver Randers noget nyt og noget helt usædvanligt. Og vi er sikre på, at der er plads til os i den absolutte top, sammen med Restaurant Østergade 1, Restaurant Det Gamle Apothek og Bistroteket,« lyder det selvsikkert fra Kasper Østergård, der styrer regnskaberne og det administrative, mens han også vil være tilstede i restauranten, både når der skal gøres klar inden aftenens rykind og med tjener-tøjet på om aftenen.

De mødtes første gang i sommeren 2023. Nu åbner de Restaurant Clemens sammen. Kasper Østergård og kokken Casper Dahl. Foto: Kian Johansen

Klart koncept

Rollerne er altså klart fordelt i det nye parløb. Casper Dahl tager sig af maden, mens Kasper Østergård tager sig af det administrative og hjælper til. Men de virker begge dedikerede og opsatte på, at alt skal spille, når du besøger deres restaurant.

Der er allerede fundet fire tjenere, der skal læres op i det nye koncept, og selvfølgelig skal de vide alt om den mad og den vin, de serverer. Og du fornemmer helt tydeligt, at Casper Dahl mener det, når han er opsat på, at hver detalje skal spille.

Et eksempel er jagten på de forskellige typer tallerkener, der skal stå på bordene. Naturligvis skal der være forskellige størrelser alt efter retten. Bordene er lavet af gamle kabeltromler og er større end standardstørrelsen, for der skal være plads til at præsentere både vin og de lækre retter.

»Min ambition er, at vi er blandt de bedste restauranter i Randers inden for et års tid eller to,« siger Casper Dahl, mens Kasper Østergård nøjes med at slå fast:

»Vi er ikke i tvivl om, at vi kommer til at give Randers en ny, anderledes oplevelse.«