En lille pige ved navn Ida kan i fremtiden fortælle flere fantastiske historier om sin fødsel.

Lille Ida har allerede oplevet en hel del i hendes ikke engang en måned gamle liv.

For det første gik fødslen stærkt. Rigtig stærkt. Hun blev nemlig født hjemme på badeværelset, mens mor Rikke Christensen stod med hovedet over toilettet.

Far Kasper Dalsgaard Christiansen måtte tage imod, mens en jordemoder var med på et videokald. De havde ringet efter ambulancen, men den var ikke nået frem. Den kom først fem-ti minutter efter, Ida var blevet født.

»Der, syntes jeg, tiden gik langsomt. Og da ambulancefolkene kom, storsmilede de og sagde, at vi havde klaret det hårde arbejde,« fortæller Kasper Dalsgaard.

Artiklen fortsætter under billedet

Borgmesteren og kommunaldirektøren havde flere gaver med, da de besøgte familien en uge efter fødsles af Ida, der blev Randers-borger nummer 100.000. Foto: Cecilie Bisgaard

En helt særlig borger

Få dage efter fødslen fik mor Rikke og far Kasper en overraskelse, de ikke havde set komme. De fik nemlig et opkald fra borgmester Torben Hansen (S).

Ida, der blev født hjemme på badeværelset i familiens hjem i Randers, blev samtidig borger nummer 100.000 i Randers Kommune.

»Jeg tror ikke helt, du troede på mig i starten,« siger Torben Hansen til Rikke Christensen.

»Nej, du startede med at sige, at det ikke var telefonfis. Det er en sjov historie, at hun lige ramte den. Jeg havde ikke selv tænkt, at jeg skulle ende i Randers, og så ender jeg med at føde nummer 100.000,« svarer hun.

Artiklen fortsætter under faktaboksen

FAKTA: Fejring af borger nummer 100.000

Randers Kommune vil gerne markere, at vi nu har rundet 100.000 indbyggere.
Derfor vil man en lørdag fejre det med musik eller anden kulturoplevelse, kaffe, kage og fælles-plantning af egetræer.
Det vil fejres på både Rådhustorvet i Randers og i Assentoft, Langå, Stevnstrup, Spentrup, Harridslev, Øster Bjerregrav, Fårup, Øster Tørslev, Havndal, Asferg, Gjerlev, Mellerup, Ålum, Uggelhuse og Udbyhøj.
Her vil man plante tre træer på en udvalgt plads i hver by.
Der sættes også en sten med en indgraveret plade med tekst, som markerer, at det er ved fælles indsats, at der nu er 100.000 borgere i Randers Kommune.
Datoen for fejringen er endnu ikke på plads, men det vil snart blive meldt ud.

Borger nummer 100.000 blev markeret torsdag i sidste uge, hvor Torben Hansen sammen med kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt var forbi familien, der udover Rikke og Kasper består af snart 8-årige Magnus, som Kasper har fra et tidligere forhold.

Med til besøget havde Torben Hansen og Jesper Kaas Schmidt blomster, bamse, en hilsen fra og gavekort til regnskoven, et skærebræt i træ, der symboliserer, at der nu plantes nye træer i hele kommunen i anledningen, og en særlig gave. Familien fik en flagstang, hvor ’Borger nummer 100.000’ er indgraveret.

»Vi tænkte, at den kan følge Ida hele livet. Tænk sig at være nummer 100.000,« sagde kommunaldirektøren på mødet.

Kommunaldirektør Jesper Kass Schmidt (til venstre) gav en lille luftguitar-opvisningen, inden han overrakte familien et skærebræt af træ, der symboliserer de mange egetræer, der nu plantes for at fejre milepælen. Foto: Cecilie Bisgaard
Da borgmester Torben Hansen (S) overbragte nyheden om, at Ida var borger nummer 100.000 til mor Rikke Christensen, måtte han skynde sig at sige, at det ikke var telefonfis. Foto: Cecilie Bisgaard