Filip Bundgaard Kristensen fra Randers FC blev Årets Sportsnavn: i hjembyen: »Det er meget motiverende at modtage sådan en pris.«

Prisen som Årets Sportsnavn 2023 og ni andre priser blev givet til både bredden og eliten for modtagernes indsats i 2023, da Randers Kommune uddelte hæder til det lokale idrætsliv.

Blandt fire nominerede gik prisen som Årets Sportsnavn 2023 til fodboldspiller Filip Bundgaard Kristensen.

Han er gået fra at være talent til stjerne hos Randers FC. I en alder af bare 19 år har Filip Bundgaard formået at bide sig fast som stamspiller på førsteholdet. Han fik allerede sin debut for Randers FC tilbage i 2020, da han som 16-årig blev den yngste debutant i klubbens historie. Han har desuden fået sin debut for det danske U21-landshold. Det skete i oktober, hvor han blev skiftet ind i en EM-kvalifikationskamp mod Tjekkiet. Måneden efter scorede han så sit første mål for U21-landsholdet, da han gjorde det til 1-0 i en testkamp mod Marokko. Filip Bundgaard Kristensens præstationer har gjort ham til det største salgsaktiv på det nuværende hold. I sommer bød AGF angiveligt omkring 15 millioner kroner, men det bud blev afvist af Randers FC.

Sammen med titlen som Årets Sportsnavn 2023 fulgte der en check på 20.000 kr, skriver Randers Kommune i en pressemeddelelse.

»Det er selvfølgelig stort at vinde sådan en pris. Jeg har været på en udviklingsrejse både på og uden for banen, så jeg er rigtigt stolt at mit 2023. Og det er meget motiverende at modtage sådan en pris. Og jeg tror at noget af beløbet skal bruges til noget selvudvikling. Det er noget, som jeg går meget op i,« siger Filip Bundgaard Kristensen.