En ny vinterferieaktivitet ser dagens lys – eller rettere aftenhimlens mørke – når Verdo slipper lyset fri og lader borgernes leg lyse skorstenen op.

I vinterferien bliver det muligt at styre lyssætningen på skorstenen på havnen i Randers fra sin mobiltelefon. Det fortæller Verdo’s kommunikations- og marketingchef, Tine Martlev Pallesen, i en pressemeddelelse.

»Alle i Randers kender skorstenen på havnen, og vi har fået så mange positive tilkendegivelser for den nye lyssætning, at vi synes, det kunne være en sjov oplevelse at give borgerne mulighed for at styre lyset på skorstenen. Vi er jo forbrugernes eget selskab, så tanken ligger lige for,« siger hun.

Alle børn og barnlige sjæle, der har lyst til at prøve at lyse skorstenen op, kan være med.

Verdo foreslår, at man stiller sig et sted, hvor man kan se skorstenen, finder mobiltelefonen frem og går ind på Verdos hjemmeside.

Når det er ens tur, får man tildelt en farve, og så fører man blot sin finger over skærmen og trykker alt efter, hvor meget energi og lys man vil overføre til skorstenen. Det er det brede bånd på midten af skorstenen, der bliver lyst op. Måske kan du endda sende lyset helt op i toppen af skorstenen.

Man skal være opmærksom på, at skorstenen er rund, så ens lyssætning kan blive vist på den modsatte side af, hvor man står.

Går du glip af din lyskunst, er du heldigvis velkommen til at prøve igen. Hver bruger får to minutter ad gangen.

Det er designvirksomheden Kollision, der har hjulpet Verdo med at gøre lyset interaktivt.

Kollision har erfaringer med store interaktive lysoplevelser fra blandt andre Industriens Hus i København og Salling i Aarhus – og altså nu også skorstenen i Randers:

»Vi brænder for at designe interaktive oplevelser. Det giver ofte en levende og effektfuld oplevelse, når du selv kan deltage, og i det her tilfælde bliver det – meget konkret – at styre lyset på skorstenen sammen med andre ved brug af din telefon. Det, håber jeg, kan give nogle sjove oplevelser i Randers,« siger arkitekt Rune Nielsen fra Kollision.

Der er mulighed for at lege med lyset på skorstenen mandag til fredag i vinterferien – altså 12. til 16. februar – klokken 17-22.

ceb