Næsten 400 unge besøgte årets Kloge Hænder Messe, hvor det lokale erhvervsliv fortalte om de rige karrieremuligheder, der findes inden for blandt andet industri, byggeri og transport. 

Antallet af deltagere sneg sig op på næsten 400 til årets Kloge Hænder Messe. Deltagerne bestod både af unge, som står foran at skulle vælge en uddannelse, lærlinge på udkig efter lærepladser og jobsøgende, som søgte en ansættelse eller inspiration til nye karriereveje. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Randers Kommune.

Én af deltagerne var Gustav Riis, som søgte inspiration til sin karrierevej.

Artiklen fortsætter under billedet

Hallen hos Saxe Hansen på Metervej i Sønder Borup var fyldt godt op af messedeltagere. Pressefoto

»Jeg prøver at finde ud af, hvad jeg gerne vil, så planen er at tale med virksomhederne og lade mig inspirere,« sagde han flankeret af virksomhedsstande og messedeltagere i den store lagerhal hos Saxe Hansen syd for Randers, hvor messen i år blev holdt.

»Jeg har tidligere været i praktik forskellige steder blandt andet som elektriker og i ejendomsservice, og jeg er meget åben og frisk på at prøve nye ting,« fortalte han, inden han begav sig ud blandt messestandene.

Hvad laver en smed rent faktisk?

På messen kunne Gustav Riis og de andre deltagere møde 59 lokale virksomheder, som alle søger medarbejdere eller lærlinge lige nu. En af dem er Dansk Maskin Teknik, som var repræsenteret af smedelærling Magnus Bigum, konstruktør og projektleder Mathias Ploumann og automationstekniker Victor Dalby.

»Det er fedt, at her er så mange, og det er spændende at møde de unge og vise, hvad vi kan, og hvad en smed rent faktisk laver i dag,« fortalte de tre repræsentanter og fortsatte:

Artiklen fortsætter under billedet

Smedelærling Magnus Bigum, konstruktør og projektleder Mathias Ploumann og automationstekniker Victor Dalby fra Dansk Maskin Teknik talte med mange nysgerrige messedeltagere. Pressefoto

»Hos os er vi meget specialiserede, så vi er glade for muligheden for at vise, hvad vi laver, og hvordan vores produkter fungerer. De besøgende virker meget interesserede, og forhåbentligt kan vi inspirere til, hvilken vej de kunne tænke sig at gå. Her er god stemning, folk er energiske og vil gerne spørge ind. Og så er fordelen også, at folk søger lærepladser, for det er interessant for os.«

Messen er et flagskib

Kloge Hænder Messen i Randers fandt i år sted for ottende år i træk.

»Messen er blevet et flagskib for Randers, idet den samler så mange virksomheder fra vores arbejdskraftområde om en fælles udfordring – at sikre flere lærepladser til unge, mere kvalificeret arbejdskraft og gode vækstbetingelser. Lokale virksomheder har stigende behov for arbejdskraft og efterspørger lærlinge og medarbejdere, så vi er glade for at skabe den her mulighed for, at de kan mødes i nogle uformelle rammer,« siger Tine Arensbach, der er centerleder for jobcentrets Virksomhedsservice og Rekruttering, og fortsætter:

Artiklen fortsætter under billedet

Næsten 400 mennesker lagde vejen forbi messen. Pressefoto

»Vi er rigtigt glade for, at så mange er mødt op på messen igen i år. Det er tegn på, at det er et initiativ, som reelt bringer virksomhederne tættere sammen med unge og ledige kandidater. Vi har mange unge besøgende, som er nysgerrige på, hvilke karrieremuligheder de lokale virksomheder tilbyder, og det får de svar på her.«

gs