Den randrusianske erhvervsmand Torben Boldsen er nu formand for bestyrelsen i Radio ABC.

Erhvervsmanden Torben Boldsen bliver ny bestyrelsesformand for Radio ABC Holding ApS, der er moderselskab i Radio ABC gruppen.

Advokat Jes Weyhe Grønbæk træder tilbage som bestyrelsesformand efter knap 25 år på posten. Han fortsætter i stedet som almindeligt medlem af bestyrelsen. Dermed bytter de to medlemmer plads, da Torben Bolsen har været medlem af bestyrelsen i over 30 år.

Torben Boldsen har i lokalområdet tidligere været bestyrelsesformand for Randers Regnskov, Aarhus Airport og Randers Idrætshaller, det nuværende Arena Randers.

Derudover opbyggede han en kæde af optikforretninger, som han solgte til kapitalfonden bag Profil Optik.

»I den nuværende medieverden er det utroligt vigtigt at arbejde med de udfordringer, der ligger, men jeg ser dem også som muligheder for vækst og innovation. Jeg har mulighederne og tiden til at træde ind i jobbet som bestyrelsesformand, så da bestyrelsen pegede på mig, valgte jeg efter grundig overvejelse at træde ind som bestyrelsesformand. Samtidigt glæder jeg mig til at kunne give sparring til vores adm. direktør Ole Søndergaard.«

Flere skal til

Torben Boldsen fortæller videre, at han regner med, at bestyrelsen hos Radio ABC skal udvides med 1-2 personer mere, uden at han dog vil sætte navn og ønskede kvaliteter på den nye medlemmer.

»Det er vigtigt for byen og for Randers at have stærke kulturinstitutioner, Radio ABC er en af dem, og jeg er stolt at det arbejde, vi har lavet gennem mange år – Radio ABC er en markant spiller på det danske radiomarked.«

Radio ABC startede i 1990 med stor succes. I 1994 startede man søsterkanalen, Radio Alfa, som et tilbud til det voksne publikum og i 2001 startede man Radio Solo.

Randers blev på den måde det første sted i landet med tre lokale/regionale radiostationer i samme område.

Optometrist og ildsjæl

Torben Boldsen er oprindeligt uddannet optometrist og arbejdede de første 10 år af sin karriere som optometrist og leder i flere afdelinger hos Synoptik.

Siden opbyggede han først egen optikerforretning i Randers fra 1987-97, derefter 25 butikker i Nyt Syn-kæden i samarbejde med partneren Dion Eriksen, hvor de arbejdede med det formål at opkøbe, udvikle og sælge optikerbutikker i hele Danmark.

De 25 forretninger i Jylland og på Sjælland, blev i slutningen af 2009 solgt til kapitalfonden Alipes (Profiloptik).

Parallelt hermed igangsatte Torben Boldsen fra 1987 sammen med en gruppe ildsjæle arbejdet med at skabe fundamentet til Randers Regnskov og Radio ABC-gruppen.

Torben Boldsen er født i Randers 5. marts 1956 og boede i København til han var cirka 14 år. Her flyttede han og hans familie til Aarhus, hvor han boede til 1988.

Herefter blev bopælen Randers – og det er den stadig. Her bor Torben Boldsen således i dag med fruen Lise, som han har to døtre med.

kijo