Af Kian Johansen, redaktør

Det er bemærkelsesværdigt, hvordan et partnerskab mellem Vorup FB, Søndermarkskolen og Fodboldlinjen Randers har bidraget til en markant stigning i antallet af fodboldspillere på Vorup FB’s anlæg på blot et år.

Læs Samarbejde virker: 44 procent flere spiller fodbold!

Ved at sende to seniorspillere fra Vorup FB til morgentræning på skolens baner viser klubben ikke kun børnene fra 4. til 6. klasse, at de kan spille i en forening, men giver dem også nogle rollemodeller at spejle sig i.

Det handler ikke kun om fodbold. Det er en måde at introducere børnene til de mange muligheder, der findes i det lokale foreningsliv.

Initiativet er også åbent for andre klubber i Randers. Samtidig viser det, at man ikke behøver at være elite for at være en del af idrætssamfundet. Fodboldlinjen i Randers er skabt med det formål at give så mange elever som muligt en positiv oplevelse med fodbolden som ramme, uanset niveau.

Ved at inddrage børnene aktivt, blandt andet at arrangere åbent hus-dage og tilbyde merchandise skaber Vorup FB en synlighed og nærhed, der gør klubben attraktiv og tilgængelig for alle.

Det er en måde at vise engagement og skabe et positivt miljø, hvor både børn og forældre føler sig velkomne og værdsatte. Det er denne form for lokal samarbejde, der kan skabe langsigtede og meningsfulde forandringer i samfundet, både på og uden for fodboldbanen.

Det er godt samarbejde.