I ikke mindre end 17 byer i Randers Kommune kan du 13. april deltage i fejringen af, at kommunen har rundet 100.000 borgere. Det sker fra klokken 11.

Som et varigt minde vil der i hver by blive plantet tre egetræer på en udvalgt plads. Ved træernes fod placeres en sten med en indgraveret plade, som markerer, at det er ved fælles indsats på tværs af kommunens fællesskaber og lokalsamfund, at kommunen har rundet 100.000 indbyggere.

Byrådsmedlemmer vil i hver by holde tale og deltage i fejringen.

Selve fejringen lægger op til nogle festlige timer sammen. Her er – alt efter de enkelte byers valg af fejring – alt fra musik og kor til hoppeborge og fællessang.

Randers Kommune rundede 100.000 borgere 10. januar 2024, da Ida kom til verden. Og navnet Ida har nogle byer valgt at tage med i deres fejring. I Ålum skal de tre egetræer, der plantes, blandt andet være rammen for en Idalund, mens nogle byer har fællessang, hvor sangen ‘Lille Idas Sommervise’ synges.

Verdo og Elro-fonden har finansieret træer og sten med plader og gør klar til selve plantningen. Kommunens driftsafdeling leverer træerne med vækstrør og stenen med pladen på.