Han havde aldrig troet, at han ville få sådan en pris. Han tænkte, den ville gå til nogen, der har med børn og unge at gøre. Men hans store arbejde i Randers Bordtennis er ikke gået ubemærket hen.

AF CECILIE BISGAARD

75-årige Erling Post er noget helt særligt.

Han er aktiv i Randers Bordtennis, hvor han er træner og den primære drivkraft bag holdet BAT60+, hvor ældre mænd og kvinder – nogle med en Parkinsons-diagnose – flere dage om ugen hygger sig og får rørt kroppen.

Og det arbejde er blevet bemærket af DGI Østjylland. Så meget, at Erling Post onsdag i Randers Bordtennis’ lokaler blev overrasket med prisen som Årets Frivillig.

»Jeg blev meget overrasket over det. Jeg havde set det med indstillingen, men jeg tænkte, de ville vælge nogen, der arbejder med børn og unge. Jeg tænkte ikke over, at vi var mange i dag. Vi plejer at være 40-50 hver onsdag. Det var ikke faldet mig ind,« siger han til Din Avis.

Artiklen fortsætter under billedet

Det kom i den grad bag på Erling Post, at han fik prisen som Årets Frivillig i DGI Østjylland. Foto: Cecilie Bisgaard

»Er jeg blevet snydt?«

Erling Post vidste som sagt ikke noget om prisoverraskelsen. Tommy Jørgensen, der er formand for bordtennisklubben, havde bedt om at møde med prisvinderen for at være sikker på, at han var tilgængelig på overraskelsestidspunktet.

Så da det væltede ind med DGI-folk med blomster, presse og kameraer, pegede Erling Post på formanden.

»Vidste han det godt? Er jeg blevet snydt?« spurgte han grinende.

Artiklen fortsætter under billedet

»Det er superfortjent. Det er virkelig et flot arbejde, du har lavet i klubben. Bliv ved med at kæmpe for det, du gør. Det betyder meget for os,« sagde Tommy Jørgensen, formand for Randers Bordtennis. Foto: Cecilie Bisgaard

»Det er superfortjent. Det er virkelig et flot arbejde, du har lavet i klubben. Det er væltet ind med nye medlemmer, og om 14 dage får vi en større parkeringsplads. Nu skal du bare blive ved. Bliv ved med at kæmpe for det, du gør. Det betyder meget for os,« sagde Tommy Jørgensen.

»Det betyder også meget for mig,« sagde prismodtageren.

God social foreningskultur

Det er Jens Peter Jensen, der er spiller i klubben og hjælpetræner i opstarten af BAT60+, der har indstillet Erling Post til prisen som Årets Frivillig i DGI Østjylland.

I indstillingen har han blandt andet skrevet, at Erling Post har været ”medvirkende til at skabe en god social struktur og hjælpsomhed i foreningen, der har bevirket, at mange medlemmer tager ansvar i det daglige og medvirker til en god social foreningskultur”.

Artiklen fortsætter under billedet

Det kom i den grad bag på Erling Post, at han fik prisen som Årets Frivillig i DGI Østjylland. Foto: Cecilie Bisgaard

Han skriver også, at medlemstallet er boomet i de senere år – faktisk har man et mål om 25 flere medlemmer inden sommerferien, hvilket vil bringe det samlede medlemstal op på 150. Og ”uden denne indsats fra Erling Post stod Randers Bordtennis ikke med det medlemstal og mange andre positive tiltag, som tilfældet er i dag”.

Mens en repræsentant fra DGI Østjylland læste dele af indstillingen højt, smilte og grinte Erling Post.

»Tusind tak. Også til jer for at lave indstillingen. Det har I gjort godt,« sagde han.