Vær med når Randers Kommune og Renholdet Randers inviterer til affaldsindsamlingsarrangement. Målet er at samle 10 stykker affald pr. borger i kommunen, og du kan hjælpe til.

Med en snapper i den ene hånd og en sæk i den anden kan gåturen i lokalområdet give mere end bare frisk luft. En gruppe borgere har dannet et nyt fællesskab med det formål at give endnu mere værdi til vandreturene i kommunen. Fællesskabet, kaldet Renholdet Randers, vil med forskellige fællesskabende tiltag rydde op efter henkastet affald i naturen.

»Vi er flere, der længe har ønsket at organisere flere gåture og arrangementer med fokus på affaldsindsamling. Endelig har vi skabt et fællesskab, der gør det muligt at strukturere disse aktiviteter bedre. Vores første tiltag var en miniindsamling i Nordbyen, hvor Føtex på Mariagervej venligt bød på kage og kaffe efter indsatsen,« siger Per Christensen, der er en af initiativtagerne til Renholdet Randers, i en pressemeddelelse.

Det første store mål for Renholdet er at samle 10 stykker affald pr. borger i Randers Kommune under affaldsindsamlingsugen i uge 15. De har brug for hjælp fra alle. Med den seneste optælling bor der flere end 100.000 borgere i Randers Kommune, hvilket betyder, at Renholdet skal samle 1 mio. stykker affald.

»Vi har sat et ambitiøst mål og håber på opbakning fra både borgere, skoler, børnehaver og virksomheder – vi kan ikke gøre det alene. Set fra den enkelte borgers perspektiv skal vi kun samle 10 stykker affald hver; det virker som en lille indsats. Men vi er klar over, at nogle måske ikke får det gjort, så vi i Renholdet tager initiativet og samler alt, hvad vi kan,« siger Per Christensen.

Hele uge 15 holder Danmarks Naturfredningsforening Affaldsindsamlingsugen, et koncept Renholdet er en del af. Sammen med Randers Kommunes projekt Ren Randers arrangerer Renholdet Den Store Affaldsindsamling i Nørrevangsparken ved Nørrevangsskolen og i No. 17, Slotsgade 4, lørdag 13. april kl. 10-14, hvor alle kan komme og låne en snapper og gå en rute.