Vores egen avisfrø er fundet, tæt på motorvejen. Kunstneren har længe efterlyst den.

Nu har vi fundet avisens egen frø. Den står ved Elka Labels, tæt på motorvejen ved Sønder Borup.

Det kan Søren Christensens billede bevidne.

Den glade og tilfredse læser af Din Avis har i flere tilfælde hjulpet os videre i jagten på de over 150 kunstfrøer i beton, som vi har jagtet i over halvandet år.

Og nu har han gjort det igen. Frøen står foran Elka Labels, der holder til på Engelshomvej i Sønder Borup, tæt på motorvejen.

Red alle verdens frøer, står der på denne frø, der betyder noget særligt for os her på Din Avis. Foto: Søren Christensen

Dermed mangler vi kun 28 frøer for at have fundet samtlige frøer, der i 2003 samlede Randers i kunstens tegn.

Og så er frøen endda vores ’egen’ frø. Den er malet af kunstneren Elisabeth Herskind Friis og stod i mange år uden for Din Avis og Radio ABC’s bygninger på Brotoften.

Hun malede den i sin tid med budskabet ’Save the frogs of the world’. For allerede dengang var der frygt for, at flere dyrearter med tiden ville forsvinde fra jordens overflade. Så ud over at være en kunstfrø, bar den også på et budskab.

Vores egen avisfrø er fundet, tæt på motorvejen. Kunstneren har længe efterlyst den.

Vi har flere gange været i kontakt med Elisabeth Herskind Friis, der virkelig gerne ville vide, hvor hendes frø befandt sig. For hun var stolt af at have malet den i 2003, hvor Randers stod sammen om betonfrøerne, der stadig samler os i Randers.

I 2003 skrev hun endda et digt om at have malet en frø. Det kan du se her ovenfor.

Med til historien hører, at vi gjorde en del for at finde frøen. Men sporet endte blindt, da den daværende ejer af Din Avis Randers, direktør for Radio ABC-gruppen, Ole Søndergaard, ikke vidste, hvor frøen var endt.

Siden frøen stod foran Radio ABC på Brotoften, er Din Avis solgt fra til Jyllands-Postens Lokalaviser, mens radioen er flyttet fra bygningerne og til Randers Station. Hvis du går ind i ventesalen, skal du blot kigge til højre gennem en glasrude for at se studieværterne lave radio.

Vi mangler 28 frøer ud af cirka 153 for at kunne fuldføre vores mission: Find alle kunstfrøerne fra 2003.