Byrådspolitikeren kan slet ikke forstå, hvordan det kan komme så vidt. »Det burde være noget, der bare blev ordnet. Det burde slet ikke komme hertil,« siger han.

AF CECILIE BISGAARD

Ledninger, der stikker ud fra stikkontakter, branddøre, der ikke virker, fordi de er koblet fra, og flere rustne søm på legepladsen, som man kan rive sig på.

Det er bare nogle af de ting, som, Din Avis tidligere har beskrevet, er på en lang liste over manglende vedligeholdelse på Vestervangsskolen.

Ejendomsservice, der står for at vedligeholde alle kommunale bygninger, har svært ved at følge med. Ifølge Martin Toft, der er chef for Ejendomsservice, har afdelingen kun halvdelen af det beløb, der skal til for at vedligeholde bygningsmassen.

»Vi laver benhårde prioriteringer. Det er akut vedligehold, det vi gør. Medarbejderne hænger i, men de kæmper virkelig,« har han tidligere sagt.

Men nu vil byrådspolitiker Bjarne Overmark (Beboerlisten) ikke længere vente på, at Ejendomsservice får råd og tid til at fikse de mange små ting, der er galt på Vestervangsskolen.

Artiklen fortsætter under billedet

Bjarne Overmark Hvis Bjarne Overmark (Beboerlisten) bliver stemt ned i Skole- og Uddannelsesudvalget, vil han tage sagen op i byrådet. Foto: Randers Kommune

»Det er langt ude«

Bjarne Overmark har derfor bedt om at få sagen på dagsordenen til næste møde i Skole- og Uddannelsesudvalget, der finder sted i starten af juni.

»Der er nogle ting, som jeg vil have skal være lavet senest en måned efter, sagen er behandlet – og helst inden. Det er langt ude, at et byrådsmedlem skal sætte det på dagsordenen, før der sker noget. Det burde være noget, der bare blev ordnet. Det burde slet ikke komme hertil,« siger han.

Politikeren oplyser, at hvis hans forslag om, at branddøre, dørhåndtag, defekte toilettilløb, legepladser, badeforhold og elinstallationer skal bringes i orden inden for en måned, bliver nedstemt i udvalget, så vil han tage sagen op i byrådet.

»Noget af det er kraftedeme farligt – ledninger, der stikker ud af væggene. Noget er farligt på en anden måde. Der kommer fugt ind i lokalerne, når det regner ind, og legepladsen er farlig. Det er helt til hest efter min mening,« siger han.

Artiklen fortsætter under billedet

Det er blandt andet fejl og mangler som denne på Vestervangsskolen, som Bjarne Overmark omgående vil have fikset. Arkivfoto: Cecilie Bisgaard

De værste udlejere

Når Bjarne Overmark ikke sidder i byrådssalen, så arbejder han som advokat med speciale i lejeret.

»Jeg har i over 40 år beskæftiget mig med den slags problemstillinger, og nu er jeg selv udlejer i den forstand, at kommunen ejer Vestervangsskolens bygninger. Og det er mærkeligt at opleve kommunen opføre sig som de værste udlejere,« siger han og fortsætter:

»Det er fuldstændigt uacceptabelt. Vi har alle de har projekter, som vi putter penge i, og så er de mest banale ting ikke i orden. Det er jo en form for omsorgssvigt med børn i offentlig varetægt.«

FAKTA: De kommunale skolers stand

I Randers Kommune vurderer man de kommunale bygninger på en score fra 0 til 3. 0 er dårlig, 1 er middel, 2 er acceptabel, og 3 er god.

Her er hver folkeskoles score:

Rismølleskolen: 1,38
Vestervangsskolen: 1,66
Asferg Skole: 1,70
Blicherskolen: 1,70
Grønhøjskolen: 1,70
Søndermarkskolen: 1,74
Oust Mølleskolen: 1,75
Fårup Skole: 1,76
Nørrevangsskolen: 1,78
Randers Specialskole: 1,78
Hobrovejens Skole: 1,86
Korshøjskolen: 1,90
Østervangsskolen: 1,93
Havndal Skole: 1,95
Kristrup Skole: 1,95
Tirsdalens Skole: 1,99
Assentoftskolen: 2,05
Langå Skole: 2,28
Bjerregrav Skole: 2,43
Hornbæk Skole: 2,71
Munkholmskolen: 2,71
Gennemsnit: 1,96

Det er altså kun 5 af 21 skoler, der er i en acceptabel stand.

Kilde: Randers Kommune