Veteranmesse Randers foregår 25. maj på Randers Kaserne. I år kan deltagerne opleve foredrag af to patruljeførere fra slædepatruljen Sirius, messestande og aktiviteter for store og små, skriver Randers Kommune i en pressemeddelelse.

Messen får besøg af Lasse Djernæs Andersen og Anders Tue Schneider, som er tidligere patruljeførere i slædepatruljen Sirius.

Lasse Djernæs Andersen på 27 år er netop hjemvendt fra mission og har tilbagelagt 20.000 kilometer på slæde, og Anders Tue Schneider på 28 år har kørt 14.000 kilometer.

De to viser billeder og video fra deres udstationering og giver et unikt indblik i hverdagen på Grønland. Og i oplevelser som kun er få forundt.

Messen får også besøg af en række køretøjer. Blandt andet en Piranha 5 med otte besætningsmedlemmer, som er en topmoderne pansret mandskabsvogn, der har været brugt i hæren siden begyndelse af 2019.

Der vil være familieaktiviteter som en hoppeborg og slushice, og flere messestande, som kan besøges – blandt andet Randers Bibliotek, Training Ground Randers, Veterancenteret og hjemmeværnsenhederne i Randers.

Det er gratis at deltage i Veteranmessen.

sra