Mod forventning kunne kommunen og erhvervsfolk ikke skaffe alle pengene til statuen Bar Roma for enden af Østervold. Det er der nu fundet en løsning på. Hvis alt går som smurt.

Fem millioner og så ekstra 250.000 kroner.

Så meget endte kunstneren Erik A. Frandsens skulptur at koste Randers Kommune.

Den hængende mand står på midten af den landskabstrappe, der er bygget mellem Thors Bakke og Østervold og selvom alle gode intentioner i starten var på kunstværkets side, så endte det med en ekstraregning på godt 700.000 kroner til Randers Kommune.

Den hængende skulptur kostede 250.00 kroner mere end forventet på grund af ekstraordinære udgifter og da det randrusianske erhvervsliv ikke som forventet spyttede 2 millioner kroner i projektet, men kun godt 1,5 millioner kroner, så mangler der altså 700.000 kroner til kunstværket.

De er foreløbig hentet fra kultur- og fritidsområdet. Her havde man i forvejen lovet at bruge 500.000 kroner til at få Bar Roma til Randers.

Men nu håber kommunen at hente underskuddet på 700.000 kroner fra et forholdsvis ukendt investeringsselskab, Randers Investeringsselskab der blev oprettet i 1952 for at støtte og give lån til nystartede virksomheder.

Det skriver Randers Amtsavis.

Investeringsselskabet er nemlig blevet nedlagt og en del af midlerne kan så bruges på at lappe hullet i regnskabet for Bar Roma.

Det skal en senere byrådssag afgøre.