Til og med søndag 9. juni kan alle borgere i Randers indstille deres bud på den borger, som har præget og gavnet Randers allermest det seneste år.

Hvem har i særlig grad gjort en indsats for Randers?

Har du et forslag til det, kan du nu indstille kandidater til hædersprisen Årets Randersborger 2024, skriver Randers Kommune i en pressemeddelelse.

Din kandidat skal i sit virke have skabt positiv omtale af Randers-området eller igangsat en udvikling, der er synlig både i Randers og andre steder i landet. Det kan være inden for erhvervslivet, kulturlivet, sportens verden eller andet.

Hæderen, Årets Randersborger, er blevet tildelt siden 1977. Sidste år gik prisen til Christian Koudal Bach og Emil Lind Skipper for deres iværksætteri og engagement bag Operaen Randers.

Titlen som årets Randersborger kan altså også tildeles til et makkerpar, som det ligeledes skete i 2020, da Asser Øllgaard og Brian Rasmussen fra Randers Regnskov modtog prisen.

Tidligere har blandt mange andre cykelsmed og ildsjæl i det lokale kunstmiljø Claus Ørsted, teaterleder Peter Westphael og vinavler Jens Skovgaard Pedersen også modtaget prisen.

Alle kan indstille forslag til, hvem der skal være Årets Randersborger 2024.

Alle forslag bliver vurderet af Randersborger-Komitéen, der består af fem byrådsmedlemmer, repræsentanter fra Business Randers, Kulturelt Samvirke og Samvirkende Idrætsklubber i Randers (SIKR).

»Igennem årerne er titlen som Årets Randersborger gået til ganske få kvinder. Derfor vil jeg gerne opfordre til, at man indstiller nogle af de mange stærke kvinder, som hver dag er med til at gøre en forskel for Randers. Det kan for eksempel være i erhvervslivet, kulturlivet eller i foreningsregi. I komitéen ser vi oftest, at det alene er det mandlige køn, der er repræsenteret blandt de foreslået kandidater. Kønnet skal dog ikke være afgørende for om man kan modtage prisen eller ej, men det vil være skønt med en mere ligelig repræsentation blandt de indstillede kandidater,« siger borgmester Torben Hansen, der er formand for Randersborger-Komitéen.

Sidst en kvinde modtog prisen for Årets Randersborger var i 2019, da hæderen gik til den daværende korleder og leder af Jennumparkens Fritidshjem, Birgitte Kaas Sørensen.

Årets Randersborger 2024 hædres ved den officielle åbning af Randers Festuge 9. august. Kandidater skal være indstillet senest to måneder inden – altså 9. juni.

Se mere på www.randers.dk/randersborger, hvor du også kan skrive din indstilling.