Frivillige organisationer og Randers Kommune har styrket samarbejdet, så endnu flere børn og unge fra pressede familier kan blive en del af et aktivt fritidsliv. Især pigerne tager det til sig.

I alt har 568 børn og unge har de seneste to år fået hjælp gennem Fritid For Alle. Det kan være i form af både økonomisk støtte, såvel som social støtte og hjælp til opstarten i en forening. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Diamante Weissi er en af de mange, som Fritid For Alle har hjulpet. Hun spiller i dag fodbold i Helsted IF og nyder det.

»Jeg elsker at gå til fodbold. Jeg har fået mange gode veninder. Det er bare megasjovt, specielt når vi er til stævne, hvilket vi er nogle gange om måneden,« siger Diamante Weissi i pressemeddelelsen.

Hendes mor rigtig glad for den støtte, hun har fået.

»Det er en kæmpe hjælp for mig at få den støtte, så mine børn kan gå til fritidsaktiviteter og kan få sportsudstyr, uden at vi bliver presset økonomisk,« siger Diamantes mor, Coco Omidi.

Louise Høeg (V), der er formand i Sundheds-, Idræts- og Kulturudvalget er også stor tilhænger af Fritid For Alle-initiativet.

»Det er fantastisk at se den hjælp, Fritid For Alle er for børn og unge mennesker. Gode fællesskaber, mental sundhed og glæden ved bevægelse er enormt vigtige elementer for trivslen. Det hjælper Fritid For Alle på vej med økonomisk og social støtte til familier, der ellers ikke ville have muligheden for at komme ud i foreningerne og være en del af de positive fællesskaber med deres børn,« siger hun.

Frivillig organisation med i samarbejde

Det er især piger, der har taget Fritid For Alle til sig, og det er der en god grund til.

»Normalt er idræt i en forening noget, som drengene flokkes til, mens pigerne har haft en tendens til at fravælge foreningsidrætten. Det er blevet ændret med Fritid For Alle, hvor kønsfordelingen er helt lige,« siger Sammy Elshikh, der er idrætskonsulent i Randers Kommune.

Mulighederne for at støtte børn og unge til at blive en del af foreningslivet hviler på aftaler med engagerede samarbejdsorganisationer. Det fundament er lige blevet yderligere styrket, da Soroptimist International Randers har meldt sig under Fritid For Alle-paraplyen.

»Soroptimist International er sat i verden for at sikre piger og kvinders udvikling. Vi har været på udkig efter et lokalt projekt, og der passede Fritid For Alle,« siger Laila Jerming Graf, der er præsident for Soroptimist International Randers.

gs