Den italienske streetart-kunstner Vesod har nu sat de første penselstrøg på Nørrevangsskolens store ydermur. Værket bliver indviet 1. juni.

Lokale i Nordbyen har siden efteråret haft muligheden for at sætte deres præg på det næsten 400 kvadratmeter store gavlmaleri, der snart pryder i Nørrevangsparken. Det er nemlig deres historier og drømme for området, der har dannet inspirationen for kunstneren Vesod.

»Der ligger jo et stort arbejde forud for det her projekt med en masse interviews og byvandringer og musik, og det betyder, at alt det skal fortolkes i et kunstværk, og at kunne det er en kunst i sig selv. Det er Vesod rigtig god til, og derfor har vi valgt ham,« siger Mads Fredberg, der er stifter og medejer af Kolossal, i en pressemeddelelse.

Udover at have brugt de lokale som inspiration til værket, inviterer Vesod også indenfor til et slags åbent hus 29. maj, hvor alle er velkomne til at komme forbi og hilse på ham og spørge ind til værket og processen.

Motivet afsløres løbende, som værket tager form, og der er fernisering lørdag 1. juni i Nørrevangsparken, hvor alle er velkomne til at kigge forbi.

Projektet er iværksat af Bysekretariatet, Randers Bibliotek, Jennumparkens Fritidshjem og Nørrevangsskolen. Det ledes af kunstbureauet Kolossal og konsulentfirmaet Urban Goods. Gavlmaleriet bliver sidste nye skud på stammen i et tre-årigt kunst- og kulturprojekt, Al Verdens Kunst, der er støttet af Slots- og kulturstyrelsen med knap 1,2 millioner kroner.

Kunstværket bliver det andet af to store landart-installationer i projektet, hvoraf det første er kunstinstallationen ’Au Natura Bibliotek’, der blev indviet på Nordre Fælled i juni sidste år.