Af Kian Johansen, redaktør Din Avis

Med den nye Havnevej og etableringen af virksomheder som Advanced Surface Plating, der netop har fået tildelt 35,4 millioner kroner fra regeringens grønne investeringsordning, er der udsigt til nye muligheder og arbejdspladser i byen.

Det betyder, at vi i fremtiden kan håbe på at se højtuddannede fagfolk flytte til Randers for at arbejde i de nye virksomheder ved havnen.

LÆS Forventes at skabe 80 nye job i Randers: Virksomhed får millioner til grøn teknologi

Det er ikke kun en gevinst for erhvervslivet, men også for hele byens dynamik og udvikling.

Tænk at tage vandcyklen fra den nye bydel Flodbyen over til havneområdet, hvor de nye arbejdspladser ligger. Det ville være en fantastisk kombination af natur og moderne teknologi, som virkelig kan sætte Randers på landkortet.

Men det handler ikke kun om elektroder og grøn brint. Det her kan være starten på en hel klynge af miljø- og energivirksomheder, der vælger at etablere sig i den nye Randers Havn, det lyder vurderingen fra Daniel Madié, bestyrelsesformand for Randers Havn.

LÆS Bestyrelsesformand forudser at endnu flere energi-firmaer flytter til Randers Havn

Den nye Havnevej vil også gøre det nemmere for lastbiler at nå havnen sydfra, hvilket er godt nyt for trafikken over Randers Bro, men knap så godt for få beboere i Kristrup langs ruten. Materialer kan nemt sendes til havnen med skib og derefter fordeles videre ud i oplandet. Det er en kæmpe fordel, som ikke mange andre havne kan tilbyde.

Det er en udvikling, som vi alle bør følge med i, for den kan forhåbentlig få stor betydning for vores hverdag og vores bys fremtid. Tænk, hvis vi kan lave ordsproget om: Når forandringens vinde blæser, så bygger nogle læhegn, men i Randers bygger vi vandcykler.