Østjyllands Politi er en af de danske politikredse, som sender betjente af sted til Tyskland for at bistå tysk politi i forbindelse med EM i fodbold.

Når EM i fodbold bliver sparket i gang i denne uge, er det med danske politibetjente til stede i Tyskland, hvor slutrunden spilles.

Betjentene skal både arbejde i det internationale politihovedkvarter IPCC (International Police Cooperation Center) i byen Neuss nær Düsseldorf og være til stede i de byer, hvor det danske landshold spiller kampe. Formålet er at bistå tysk politi og danske fans i kontakten med hinanden, fremgår det af en pressemeddelelse fra Københavns Vestegns Politi

De danske betjente kommer fra flere forskellige politikredse i Danmark. Københavns Vestegns Politis presseenhed oplyser til avisen, at Østjyllands Politi også sender betjente af sted. Af princip ønsker politikredsen dog ikke at oplyse, hvor mange betjente der skal være til stede under slutrunden.

»Dansk politi er stolte af at yde vores bidrag til europamesterskaberne, og vi har om nødvendigt planlagt at være til stede i Tyskland sammen med de danske fans og landsholdet helt frem til pokaloverrækkelsen ved finalen i Berlin,« siger chefpolitiinspektør Knud Stadsgaard fra Københavns Vestegns Politi i pressemeddelelsen.

I den første runde med gruppespillet vil danske fans derfor kunne møde hjemlige betjente i Stuttgart 16. juni, når Slovenien er modstanderen, i Frankfurt 20. juni, hvor Danmark møder England, og til den sidste gruppekamp i München 24. juni, hvor Serbien venter på Allianz Arena.

De danske betjente kan enten arbejde i civil, i dansk politiuniform eller være iført en blå ’Police’-markeringsvest med dansk flag afhængig af tysk politis ønsker.

De kommer ikke til at have myndighed over for borgere – heller ikke danskere – i Tyskland. Deres opgave er udelukkende at bistå tysk politi og danske fans i kontakten med hinanden for at sikre en god og smidig afvikling af mesterskabet.

Andre deltagerlandes politi bistår også i forbindelse med deres landsmænd, fremgår det af pressemeddelelsen.

EM i fodbold begynder fredag, hvor Tyskland spiller åbningskamp mod Skotland klokken 21.

jwh