De orange cykler fra Donkey Republic er poplære som aldrig før, viser en rapport fra firmaet.

Hvis man færdes i Randers by, er det svært ikke at få øje på de orange cykler, der står rundt omkring på gadehjørner og ved cykelstativer. Den ene dag står de der, den næste dag er de væk. Med god grund, skriver Randers Kommune i en pressemeddelelse.

Rigtig mange randrusianere benytter sig nemlig af muligheden for at låne delecyklerne, der er gratis at bruge de første 30 minutter hver eneste dag. En ny rapport fra firmaet Donkey Republic, der står bag cyklerne, viser, at cyklerne samlet set var på over 4.000 ture fra maj til oktober i 2023. Det er en stigning på over 300 procent fra 2022.

»Man kan mene meget om den orange farve på cyklerne, men de er da til at få øje på, og jeg tror, det er en af de væsentlige faktorer for, at de bliver brugt så meget, som de gør. Det er fantastisk, at vi ved at have cykler stående rundt omkring i byen kan få endnu flere til at hoppe på dem fremfor en inaktiv bil- eller bustur på de korte distancer,« siger Frank Nørgaard (DF), der er formand for Miljø- og Teknikudvalget.

Vil have endnu flere

Dykker man ned i tallene, kan man blandt andet læse, at det netop er de helt korte ture, der dominerer. Ni ud af ti ture er under fem kilometer lange og tager under en halv time, som er grænsen for, hvornår det begynder at koste penge at bruge cyklerne.

Cyklerne er så populære, at de ifølge firmaet bag især i sommerperioden har så høj en efterspørgsel, at der sagtens kan indsættes endnu flere cykler.

»Vi er i dialog med Donkey Republic og AFA Decaux om at få tilført flere cykler til kommunen, så vi kan følge med efterspørgslen,« siger Birgit Berggrein, der er projektleder for Randers Kommunes projekt Randers Cykelby.

En specialaftale i Randers Kommune gør, at cyklerne i Randers er gratis at bruge de første 30 minutter hver eneste dag. Brug af cyklerne kræver, at man downloader appen ’Donkey Republic’ på sin telefon og opretter en bruger.

sra