Kunst på en genbrugsplads er ikke noget, man ser hver dag.

På Randers Genbrugsplads mellem hallen til farligt affald og tekstil-containerne kan man i denne tid finde kunstneren Anni Holm, skriver Randers Kommune i en pressemeddelelse.

På genbrugspladsen har hun indrettet sig i Randers Kunstmuseums mobile kunstneratelier ‘Det Blå Rum’, hvor hun sætter fokus på alle de skatte, der findes på en genbrugsplads.

»I vognen har jeg skabt et farverigt univers i hård plast fundet på genbrugspladsen. Jeg er dog for det meste at finde hængende over kanten på container nummer 32, hvor jeg iført min grønne kedeldragt og udstyret med sikkerhedsbriller og et hakkejern fisker efter alle regnbuens farver,« fortæller Anni Holm.

Skattene fra container nummer 32 skal bruges til en kæmpe regnbue, som kommer til at ligge på skrænten bagerst på pladsen og i bedste eventyrstil fortæller de besøgende, at de befinder sig et sted med masser af skatte.

Plastik kommer snigende

Ideen til at skabe en regnbue af ‘overskydende’ plastik er kommet gradvist til Anni Holm, der længe har været forundret over, hvor meget plastik fylder i vores hverdag – og hvor meget der bliver smider ud.

»Jeg har siden 2008, da jeg forsøgte at strikke Chicagos skyline i blåt blød plast, været optaget af vores overforbrug af plastik. Selvom jeg har forsøgt at udfase det af mit liv, bliver det ved med at snige ind i mit hjem især i form af emballage, køkkengrej, opbevaring og legetøj,« siger hun og fortsætter:

»Derfor handler dette projekt om at fortælle, at der for enden af regnbuen findes guld. For som jeg er blevet bekræftet i, bliver der smidt utrolig meget guld væk hver dag her på genbrugspladsen.«

Det er et utraditionelt samarbejde på tværs af institutioner der ligger bag projektet, og det er absolut første gang Randers Kunstmuseum med Anni Holm udstiller på Genbrugspladsen. I projektet samarbejder Randers Kommune, Randers Kunstmuseum og FGU Østjylland.