Selv om man er fyldt 64 år, kan man sagtens have modet til at prøve noget nyt. Det er den tidligere bankmand Claus Elkjær bevis på. Nu kaster han sig ud i jobbet som ejendomsmægler i Assentoft.

Mange vil i en alder af 64 år alder nok begynde at tænke mere på fritidsinteresser, udsigten til ferier og frihed til at gøre præcis, som man vil i hverdagen, men sådan er Claus Elkjær ikke indrettet.

Sidste år lod han sig pensionere fra en stilling som filialdirektør gennem 11 år i Danske Bank Grenaa, da den lokale afdeling blev slået sammen med Randers-filialen, men i stedet for at drosle ned for arbejdslivet har Claus Elkjær nu kastet sig ud i en ny udfordring.

Fra 1. maj i år er Claus Elkjær ansat som ejendomsmægler hos Home i Randers og Assentoft ved Peder Jakobsen. Det skriver ejendomsmæglerfirmaet i en pressemeddelelse.

Prikket på skulderen i Brugsen

I slutningen af 2023 prikkede Peder Jakobsen ham på skulderen i den lokale brugs for at høre, om ikke han havde lyst til at blive ansat hos ham i Home Assentoft.

»Claus og jeg kender hinanden, og jeg synes, det er en stor gevinst at få ham med på Home-holdet med hans ekspertise, enorme erfaring og store netværk,« siger indehaver Peder Jakobsen.

»Jeg tænkte noget over tilbuddet, og jeg har løbende haft nogle gode snakke med Peder,« fortæller Claus Elkjær, som altså endte med at takke ja til tilbuddet om en ny karriere hos Home, og fortsætter:

»Peder og Home har et godt ry i Assentoft, og jeg kender også mine nye kolleger, så det var medvirkende for min beslutning.«

Branchen er heller ikke ukendt for Claus Elkjær, der ved siden af sin bankkarriere har uddannet sig til ejendomsmægler og valuar.

»Jeg kunne selvfølge godt vælge blot at nyde seniorlivet, men jeg har stadig lyst til at være en del af arbejdsmarkedet, og jeg føler, at jeg har noget at tilbyde lokalsamfundet, når en boligejer skal sælge sit hus. Her vil jeg sætte en ære i at blive sælgers fortrolige sparringspartner i hele salgsforløbet,« siger Claus Elkjær i pressemeddelelsen.

Indgående lokalkendskab

Man kan roligt kalde Claus Elkjær trofastheden selv med 45 års uafbrudt ansættelse i Danske Bank, men nu glæder han sig til et nyt arbejdsliv hos Home.

»Her har jeg jo mulighed for at trække på min lange erfaring i banken med at rådgive boligkunder. Det, der tiltaler mig ved jobbet, er den dialog, man får med køber og sælger i en bolighandel, og som jo meget gerne skulle munde ud i at sælger får sin ejendom solgt til alles tilfredshed,« uddyber den 64-årige tidligere bankdirektør, der har boet i Assentoft næsten hele sit liv og fortsætter:

»Jeg tør godt sige, at jeg har et rigtig indgående lokalkendskab.«

Ligesom han holder fast i arbejdslivet, fordi han ikke kan lade være, så er Claus Elkjær også aktiv i fritiden.

Han spiller både fodbold og badminton, cykler og går på jagt. Og så har han både hus og sommerhus, der skal nydes og passes.

Ud over det jordiske gods er der også tre børnebørn i ’skatkammeret’, som Claus Elkjær og hans kone Hanne nyder rigtig meget at være sammen med.

sica