Der har været dansk deltagelse i BMX ved alle udgaver af OL. I Paris skal Malene Kejlstrup i aktion.

Danmark har et enkelt lod i puljen ved BMX-konkurrencerne ved sommerens OL i Paris. Og det lod kommer fra Randers.

Danmarks Idrætsforbund (DIF) oplyser i en pressemeddelelse, at 22-årige Malene Kejlstrup er blevet udtaget.

Hun er tidligere verdens- og europamester på U23-niveau og har siden sidste år forsøgt at kvalificere sig til sommerlegene på seniorniveau.

»Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle til OL, og nu står jeg her som 22-årig og skal afsted. Det føles helt vildt. Selv om jeg skal alene afsted, så kender jeg jo alle mine modstandere rigtig godt, så jeg vil prøve at gå ind til det her, som var det et hvilket som helst løb og give den fuld gas,« siger Malene Kejlstrup i pressemeddelelsen og fortsætter

»Jeg glæder mig så meget til at være en del af det hele, og jeg er sikker på, at jeg får en kæmpe oplevelse.«

Siden BMX kom på OL-programmet i 2008, har Danmark været repræsenteret hver gang.

Team Danmarks sportsdirektør, Lars Balle Christensen, har store forventninger til den unge atlet fra Randers.

»Malene har vist et stort potentiale på banen. Hun er frygtløs og nærmest utrættelig, og vi er meget stolte af at have hende med på OL-holdet. Jeg ser frem til at følge hendes OL-debut i Paris,« siger han.

Den energiske BMX-rytter har været uheldig med skader og brækkede knogler gennem meget af karrieren, men hun tog sidste år sølv med hjem fra EM.

Kvindernes konkurrence afvikles 1. og 2. august.

/ritzau/