I samarbejde med Tradiums tømrerlinje har socialt udsatte bygget og gjort en bålhytte klar ved Onkel Sam’s hytte.

Med en brummende lyd bliver en nybygget bålhytte kranet på plads ved Onkel Sam’s hytte på Benzonvej.

Fremover skal bålhytten i haven ved kolonihavehuset i Dronningborg skabe et trygt og godt sted for alle de socialt udsatte, som foreningen Sam tager sig af og sørger for at lave aktiviteter for.

Og de har selv hjulpet til, fortæller Allan Madsen, der er koordinator i foreningen Sam. Sidste år fik man en donation på 28.000 kr. fra Nordea-fonden, og siden da har elever fra Tradiums tømrerlinje, nogle frivillige og flere af brugerne selv fået bygget bålhytten og gjort klar til, at den kunne blive hejst på plads.

Den bliver indviet officielt senere i juni til foreningens generalforsamling, men flere af de frivillige testede den med glæde samme fredag, som den blev sat op.

Fælles bålhytte

En af de frivillige er Preben, der er tidligere tømrermester og som har trukket det store læs med at få den transporteret ned til kolonihaven og få lavet soklen.

»Det har været et fælles projekt hele vejen rundt for at lave, for den her bolighytte dernede. Så fremadrettet skal vi så bruge den til at hygge os i, fordi vi har faktisk ret mange brugere efterhånden der kommer heri kolonihaven,« fortæller Allan Madsen fra Sam.

Foreningen har et samarbejde med Rema 1000.

»Vi får alt overskydende frugt og grønt og sådan noget. Og der laver vi mad ud af de her forskellige ting, som vi giver til borgerne også. Og så kan de også få mad med hjem. Og der er det så tankegangen at, at vi skal lave mad på bål ud af de her ting, så folk kan få noget at spise. Ellers skal vi bare bage snobrøde, hygge og have noget socialt i, at man kan sidde i en hytte og være med til at have et fællesskab omkring det her bålsted,« lyder det fra Allan Madsen.

Han tilføjer:

»Du får alle de her endorfiner, når alt er grønt, og du har lidt natur omkring sig, det skal bålhytten være med til at skabe.