En 19-årig mand er ved Retten i Randers blevet idømt et år og ni måneders fængsel for en række alvorlige forbrydelser, herunder omfattende butikstyverier i Østjylland med en samlet værdi på cirka 300.000 kroner.

En 19-årig mand har begået i omegnen af 50 butikstyverier over det meste af Østjylland – et af dem endte med knivstikkeri.

Tirsdag blev en 19-årig mand ved Retten i Randers idømt et år og ni måneders fængsel.

Det oplyser Østjyllands Politi.

Butikstyverierne alene vurderes til at have en samlet værdi til cirka 300.000 kroner.

»De mange butikstyverier har skabt stor frustration blandt de berørte butiksdrivende. Det er derfor tilfredsstillende, at den 19-årige nu har fået sin dom og er blevet idømt en passende straf på knap to års fængsel,« siger Jacob Christensen, der er anklagerfuldmægtig ved Østjyllands Politi.

Rundt i Østjylland

De mange tyverier omfattede blandt andet supermarkeder, tankstationer, byggemarkeder og andre butikker i Randers, Tranbjerg, Harlev, Tilst, Aarhus C, Hørning, Galten samt flere øvrige østjyske byer.

Desuden var der tyveriforhold i Aalborg og andre midtjyske byer.

Den 23. januar i år stak den 19-årige en 59-årig mand i overarmen med en kniv i forbindelse med et butikstyveri mod et supermarked på Djursland.

Den 59-årige kom heldigvis ikke alvorligt til skade, og politiet anholdt den 19-årige senere samme aften.

Foruden tyverierne blev den 19-årige også dømt til at betale sagens omkostninger samt erstatning på flere tusinde kroner til de berørte butikker.

Retten i Randers idømte ham desuden et kørselsforbud på grund af flere færdselslovsovertrædelser.

Den 19-årige har siddet varetægtsfængslet siden sin anholdelse og skal forblive fængslet efter dommen.

jro