Gerningsmanden blev anholdt i kvindens hjem. Nu har han fået sin dom.

Klokken var 20.43 søndag 29. oktober sidste år, da en kvinde kontaktede Østjyllands Politi. Hun fortalte, at hun kort forinden var blevet overfaldet og voldtaget i sit eget hjem i Randers C.

Hun havde mødt en 22-årig mand i byen, og de var fulgtes ad hjem til hendes bopæl, hvor han havde udsat hende for voldtægten.

Efter overgrebet var det lykkedes hende at komme ud af lejligheden og få fat på en bekendt, hvorefter politiet blev involveret i sagen.

Gerningsmanden befandt sig stadig på stedet, og en patrulje blev derfor straks sendt afsted. Klokken 21.25 blev en 22-årig mand anholdt.

Dagen efter blev han fremstillet i grundlovsforhør, og her kom det frem, at det havde været så voldsomt, at kvinden undervejs havde været i livsfare.

Nu har han så fået sin endelige dom ved Retten i Randers. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Da han af en læge er blev vurderet mentalt retarderet, har den 22-årige fået en dom, hvor han skal være under tilsyn af kommunen.

»Sagen har været meget voldsom for offeret, og jeg er tilfreds med rettens dom. Retten så sagens beviser på samme måde som Anklagemyndigheden, og retten vurderede også, at der var tale om en voldtægt af særlig farlig karakter. Dette specielt på grund af flere kvælertag mod offeret,« siger specialanklager Jesper Rubow fra Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi i pressemeddelelsen.

Den 22-årige mand blev desuden udvist af Danmark med et indrejseforbud for bestandig. Han skal også betale 75.000 kroner i erstatning til kvinden.

Han valgte at anke dommen.

ceb