De kommende dage vil temperaturerne ligge på mellem 18 og 23 grader, mens torsdag kan byde på 25 grader.

Ugen starter varmt og solrigt, inden et vejrskifte venter frem mod weekenden.

Det fortæller Jesper Eriksen, der er vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

»Frem til og med torsdag bliver der brug for solcreme. Der er nemlig et højtryk over Danmark, og det giver tørvejr og en god portion solskin,« siger han.

»Nogle steder kan det starte med skyer først på dagen, men ellers kommer solen frem, og så kommer temperaturerne gradvist til at stige.«

I ugens første dage vil temperaturerne ligge mellem 18 og 23 grader. I løbet af onsdag og torsdag når temperaturerne op på 25 grader mange steder og lokalt op til 28 grader.

»Torsdag ser ud til at blive ugens varmeste dag,« siger Jesper Eriksen og fortsætter:

»Sommervarmen etablerer sig over Danmark en overgang.«

Det skyldes, at luften får lov til at stå stille, mens der ligger et højtryk over landet, samt at der ikke er meget vind i sigte.

»Luften bliver varmet ved landjorden, og så er det lidt som en kogeplade, hvor Danmark får lov til at etablere sin egen sommervarme gradvist,« siger meteorologen og fortsætter:

»Men man skal ikke glæde sig for tidligt, for senere på ugen slår vejret altså om igen.«

Kold kø

Det betyder, at de mange, der planlægger at ligge i kø til årets Roskilde Festival, som starter 29. juni, nok skal have en tyk trøje og en regnjakke med.

»Natten til fredag eller i løbet af fredagen kommer der en koldfront ind over Danmark med regn og byger, måske torden. Der får man altså brug for en paraply,« siger Jesper Eriksen og fortsætter:

»Og så slår vejret om i weekenden til en køligere vejrtype.«

/ritzau/