Af Kian Johansen, redaktør Din Avis

Har du ikke vandret en tur syd for Den Blå Bro, så er det bare med at komme afsted!

I dag bliver byens nyeste åndehul officielt indviet med konkurrencer, kaffe, kakao og ikke mindst is. Og når der er is involveret, så bliver indvielsen af et naturområde ekstra seværdig.

Jeg husker stadig barndommens lange cykeltur fra udkanten af Vorup, via Pramvej og Jægergade, og ind i parcelhuskvarterets smalle stier og forbi de to bomme, hvor jernbanen løb forbi Gl. Stationsvej i gamle dage.

Strækningen hen mod Den Blå Bro var ingenmandsland. Stedet virkede underligt forladt med grøfter, halvlange træer og buske, der hældede i bestemte retninger på grund af den stærke vestenvind, og en eng man aldrig begav sig ud i. Det var et sted, jeg hurtigt passerede. Her var af og til græssende køer, og på et tidspunkt fik den farlige plante bjørneklo fat langs cykelstien.

I dag har de nyeste bygninger i udkanten af Blegen og alle stierne forenet Møllestenskvarteret med naturen og Randers By.

Dige, stier, en solnedgangsbro og masser af natur. Dronefoto: Kenneth Stoll-Demant

I min barndom lå alle de blinde stikveje for enden af Jægergade som utilnærmeligt land. Et sted, du ikke kom, medmindre du kendte nogen der. Alle industribygningerne og området nord for vejene var ikke beregnet til små eller store purke.

Nu har det hele fået et boost, og både stier i stenmel og en træboardwalk af egetræ under jernbanebroen binder hele området sammen med Vorup Enge og passagen over til Randers Regnskov.

Randers nyeste kærlighedsmødested med udsigt til Den Blå Bro, kaldet Solnedgangsbroen, er allerede gennemfotograferet.

Og så er det i virkeligheden ’bare’ et kæmpestort vandbassin med et dige på, hvor vand fra Vorup bliver sendt ned mod Gudenåen fra syd, og hvor diget beskytter området fra Gudenåens vandmasser, når der kommer de forventede og frygtede oversvømmelser i løbet af de kommende årtier.

Go’ tur!