Slagter Drachmann i Auning lukker, men bare rolig. Slagter Callesen er klar til at fortsætte, hvor den populære slagterbutik slipper.

AF SIMON CARLSON

Uden for Slagter Drachmanns butik i Auning har Karin Ryom netop været inde og handle, da hun får øje på slagtermester Bo Drachmann i selskab med en anden mand, som hun ikke umiddelbart har set før.

»Er det dig, der er den nye slagter,« spørger hun og får et bekræftende svar fra Jacob Callesen, som den anden mand hedder.

»Det er godt, for jeg var da lige ved at falde om, da jeg hørte, du skulle lukke,« siger hun så til Bo Drachmann.

»Den gode slagter, den kan vi altså ikke undvære her i byen,« fastslår Karin Ryom.

Mit navn på ruden

Det er nemlig sandt, at Slagter Drachmann lukker sin forretning i Auning. Men det betyder ikke, at byens slagterbutik lukker, for når forretningen har holdt ferielukket i de sædvanlige tre uger i juli, så åbner den igen i uge 31 som Slagter Callesen.

Det er 38-årige Jacob Callesen, som overtager slagterforretningen. Han kommer oprindeligt fra Ørsted, hvor han også er udlært.
I dag bor han i Randers og har i de seneste syv år været slagtermester i Kvickly i Hadsten.

Da tilbuddet om at blive den nye slagtermester i Auning kom, krævede beslutningen ikke ret meget betænkningstid.

»Jeg tror, at alle dem, der går op i at være slagter, de har en drøm om at have et sted, hvor der står deres eget navn på ruden. Det har jeg også altid haft. Da jeg var så heldig, at Bo ringede mig op, så kunne jeg jo ikke takke nej til det,« fortæller Jacob Callesen.

Artiklen fortsætter under billedet

Karin Ryom havde netop gjort sine kød-indkøb, da hun fik øje på den nye slagtermester i Auning. Hun kunne således køre opløftet derfra med visheden om, at byens slagterbutik er i sikre hænder fremover. Foto: Simon Carlson

Bo Drachmann gav ham egentlig en uges tid til at tænke over tilbuddet, men allerede dagen efter, blev aftalen indgået.

Ud over at overtage en næsten ny forretning er den nye slagtermester også meget bevidst om, at han skal videreføre et veletableret foretagende i lokalområdet.

»Alle herude kender vist Bo og Slagter Drachmann. De ved godt, hvad han står for, og nu har jeg selv været slagter i snart 20 år, så jeg kan godt se, hvad kvalitet er. Derfor kommer jeg også til at købe alt det kød, jeg kan hos Bo, så alt det gode, som han og Rikke (Drachmann, red.) har fået op at ringe her, det bliver der ikke pillet ved. Det er pivgodt, så kunderne kan bestemt forvente, at det kører videre,« uddyber Jacob Callesen.

Én hånd på kogepladen

Årsagen til, at Bo og Rikke Drachmann nu vælger at sælge butikken i Auning, skal findes i deres andet foretagende – Djurs Slagtehus i Allingåbro.

Her er travlheden støt stigende, og parret har mærket efter og vurderet, at de er bedst tjent med at rette fokus på slagtehuset.

»Man er jo ikke helt ung mere,« konstaterer Bo Drachmann, der næste år runder 50 år.

»Og der er begyndt at tænke over det der med at have to steder at passe og at arbejde syv dage om ugen, som vi altid har gjort, det er altså ikke så fedt længere. Efterhånden som vi har fået mere og mere at lave i Allingåbro, så skulle vi vurdere, hvad vi ville, så beslutningen er også for at holde hånden på kogepladen derovre,« fortæller Bo Drachmann.

Det er ellers blot halvandet år siden, Slagter Drachmann rykkede butikken til Auning fra netop Allingåbro. En beslutning Rikke og Bo Drachmann på ingen måder har fortrudt, idet de har fået en solid kundebase, som ikke mindst er funderet i beliggenheden i byens centerområde.

Artiklen fortsætter under billedet

Bo Drachmann (th.) oplever støt stigende travlhed i Djurs Slagtehus. Sammenlagt med et ønske om at holde blot en anelse mere fri vurderede han og hans kone Rikke, at det var et godt tidspunkt at sælge slagterbutikken til Jacob Callesen (tv.). Foto: Simon Carlson

Alligevel mener Bo Drachmann, at det er det helt rette tidspunkt at sælge butikken nu, hvor den stadig står helt ny.

»Det er ikke nemt, hvis man vil sælge en 30 år gammel slagterbutik, der er nedslidt, så vi tænkte, at hvis vi skulle af med den, så skulle det være nu, hvor vi har en helt ny butik, som bare er klar, når Jacob tager over og slår dørene op,« konstaterer Bo Drachmann.

1000 bakker leverpostej

De næste 14 dage bliver der rig mulighed for at hilse på den nye slagtermester, når han er under ”oplæring” af Bo Drachmann og det øvrige personale.

Personalet, med undtagelse af Rikke Drachmann, følger med under den nye chef, så også her fortsætter det velkendte.

Slagter Callesen åbner officielt tirsdag 30. juli. Lørdag 31. august holder Jacob Callesen officiel åbningsfest med pølser på grillen, fadøl fra hanen og hoppeborg til børnene.

Inden da takker Bo og Rikke Drachmann af fredag 5. juli, hvor de har sidste åbningsdag. Til den tid har de også overdraget opskriftsbogen til Jacob Callesen, så de populære madretter ud af huset blandt andet fortsætter. Sammen med det måske allervigtigste.

»Vi laver 1000 bakker leverpostej om ugen og 100 kilo frikadeller. Det er folk meget glade for, så Jacob har selvfølgelig fået opskrifterne. Det er vigtigt,« konstaterer Bo Drachmann.