Maler og trækunstner Mikkel Joe udstiller for første gang sine kunstværker.

Den 36-årige kunstner Mikkel Joe har glædet sig til at udstille sine malerier og træskulpturer for offentligheden, skriver Randers Kommune i en pressemeddelelse.

»Det er nyt for mig at udstille mine værker. Jeg har aldrig udstillet mine figurer og malerier før, så det er spændende at se, om folk kan lide dem. Jeg vil gerne vise dem frem og håber, at gæsterne tager godt imod dem,« siger Mikkel Joe i pressemeddelelsen.

Mikkel Joe har en særlig tilgang til sin kunst. Han skaber sine skulpturer af træ, han finder i naturen og bruger UV-maling i sine malerier, hvor han skjuler motiver, der først bliver synlige under en ravlampe.

En stor støtte

Mikkel Joes vej til udstillingen har været lang, og han har on/off i løbet af de sidste 12 år fået støtte fra kommunens mestringsvejlederteam. I den tid har han blandt andet boet i en kolonihave, i en campingvogn på en parkeringsplads og på to af kommunens botilbud til udsatte borgere.

Ifølge ham selv har hans mestringsvejleder Britt Bertelsen været en stor støtte gennem årene, og deres samarbejde har været afgørende for, hvor han er i dag, hvor han netop er flyttet ind i et lejet hus, hvor han har plads til at lave sin kunst.

»Jeg har kendt Britt i 12 år, og nu hvor jeg er flyttet i egen bolig, bad jeg om at få hende som kontaktperson igen, fordi hun er den bedste,« siger Mikkel Joe.

Udover at lave kunst arbejder Mikkel tre dage om ugen hos Møbelcirklen – kommunens interne genbrugsbutik. Her hjælper han med at servicere kommunens møbler og inventar.

Har lavet særlig trofæ

Mikkel Joes træskulpturer er også blevet uddelt som statuetter til den årlige vinder af Randers Kommunes erhvervspris ‘Årets CSR-virksomhed’.

Prisen går til den lokale arbejdsplads, som er frontløber for bæredygtighed og social ansvarlighed. Derfor står Mikkel Joes træskulpturer hos de seneste tre års vindere, Brødrene Dahl, Borup Service og Toppac A/S.

Udstillingen på Underværket slog dørene op tirsdag 4. juni. Den er åben og gratis at besøge i juni, juli og august.